Gå til sidens hovedinnhold

Intensiv naturopplevelse midt i byen

Artikkelen er over 17 år gammel

I disse hete sommerdager skulle man ikke tro det var mulig, men publikum er herved advart. Multimedieforestillingen «Bivrost» gir deg frysninger selv i 30 varmegrader.

Mandag var det premierekveld i verkstedhallen Jorkjend. Det var visuelt og vakkert, intensivt og herlig. «Bivrost» er rett og slett et lite mesterverk skapt av 25 unge kunstnere fra Hedmark.

Perfekt harmoni

Det er bare å ta av seg hatten for gjengen bak denne forestillingen her. De er et stolt og godt bevis på at Hedmark virkelig kan. I kveld holdes forestilling nummer to, før det på fredag bærer til inn til Oslo.
Både i dag og i morgen bør Hamars befolkning kjenne sin besøkelsestid, og ikke bare aktørenes stolte foreldre og bestemødre. «Bivrost» gjør godt for både sjel og sinn, enten man er en naturelsker eller byvandrer.
Det er menneskers forskjellige forhold til naturen som står i fokus. Utgangspunktet høres kanskje sært og kjedelig ut, men man blir mektig overrasket.
Forestillingen er moderne og spennende, hvor ingen kunstsjanger må vike for en annen. Her utfyller musikken, dansen, teateret, videoklippene, lyset, lyden og poesien hverandre i en perfekt harmoni.

vann over hodet

Stemningen får man allerede i det man trer inn i den gamle verkstedhallen vis-à-vis Maxi. Der blir man møtt av en spennende dekorasjon av gamle bildekk og andre bilverksted-rekvisitter, samt dikt og tegninger fra mange lokale barneskoler.
- Vi er 25 kunstnere som formidler vårt forhold til naturen gjennom ulike kunstsjanger. Båden formen, arbeidsmåten og forestillingen er eksperimentell, krevende og veldig spennende, mener produsent Sverre Berg Lutnæs.
Det er lett å ta seg vann over hodet når man skal være altfor nytenkende innenfor kunstnerverden. Men «Bivrost» holder seg elegant flytende med stor styrke.

Sliten verkstedhall

I løpet av en og en halv time bringes publikum gjennom en intensiv naturopplevelse midt i byen. Nærmere bestemt midt på gulvet i en sliten verkstedhall.
- Det er deilig endelig å se at vi har fått det til. Helt utrolig at noe som startet så vagt og så fjerntkan resultere i dette her, smiler produsent Sverre Berg Lutnæs.
Og han har all grunn til å smile. «Bivrost» er en herlig og annerledes opplevelse som publikum vil huske. Det er nemlig lenge siden sist man fikk gåsehud og frysninger i over tretti varmegrader.

Kommentarer til denne saken