«Kjakan» ble den første «Trysil-Knut»

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I ettermiddag ble krigshelt Gunnar «Kjakan» Sønsteby tildelt historiens første «Årets Trysil-Knut». Det skjedde med både publikum og værgudene på arrangørenes side.

DEL

I ettermiddag ble Gunnar Sønsteby (90) tildelt historiens første Trysil-Knut statuett.

– Opprettelsen av «Årets Trysil-Knut» er en forlengelse av «Bragdprisen». Ideen er Svein Skarpmos. Han ønsket en pris som kunne sette Trysil på kartet. En pris i Trysil-Knuts ånd, sa ordfører Ole Martin Norderhaug under gårsdagens utdeling.

– En glede

Årets pris ble delt ut av Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. I tillegg til å overrekke prisen til Sønsteby, representerte hun juryen bak årets pris.

– Det er en stor ære og glede for meg å få lov til å få dele ut denne prisen til Norges høyest dekorerte borger Gunnar Sønsteby. Du har vært en av landets mest markante motstandsmenn fra krigen. Vi har alle et ansvar for å bringe historien videre, noe du i aller høysete grad bidrar til selv, sa hun før prisen ble overrakt til Sønsteby.

– Takk

Hovedpersonen selv følte seg beæret over å motta den første «Årets Trysil-Knut».

– Å motta en slik pris betyr veldig mye for meg. Det var så deilig å kunne komme til Trysil, med krigshistorie og det hele. Jeg kunne ikke la være å besøke Kongeparken, for virkelig å se der hvor kongen vår holdt på å bli drept sammen med vår regjering. Det er noe som står fast hos meg, det var helt vidunderlig å være der igjen, sa Sønsteby under gårsdagens overrekkelse.

Han selv slet med å finne ordene for å få takket nok for prisen han fikk.
– Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket for denne prisen. Jeg kan bare si takk!

Les mer om saken i papiravisen lørdag

Artikkeltags