LSK stoppet Sundet-spill

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Stian Berget ville spille høstsesongen for Sundet, men Lillestrøm sa nei. Da fikk Nybergsund napp hos tidligere Brann- og Mallorca-spiller Daniel Moen Hansen (21) i stedet.

DEL

Mandag kommer den 187 centimeter lange spissen på sin første Sundet-trening.
21-åringen med en fortid i Brann, Mallorca B og Enköping blir Sundets forsterkning ut året.
- Det er mange kamper igjen, og uansett resultatet mot Ull/Kisa lørdag har vi behov for å styrke laget, sier sportssjef Ola Brenden.
Han er godt fornøyd med forsterkningen Sundet nå har sikret seg.
- Du har aldri noen garanti for hvor bra han vil lykkes, men Daniel er en spiller som har dokumentert god kvalitet tidligere. At han kommer betyr større kamp om plassene på laget, og at vi står bedre rustet i forhold til karantener og skader utover høsten, sier Brenden.

Flere klubber

Daniel Moen Hansen kom til Brann fra Ørn-Horten før 2001-sesongen. Han har tidligere spilt for Norges Toppidrettsgymnas (NTG), og har flere aldersbestemte landskamper for Norge. Moen Hansen fikk sin debut for Brann i 2001-sesongen i siste seriekamp mot Rosenborg.
Etter å ha slitt med skadeproblemer, ble 21-åringen fristilt av Brann ved kontraktens utløp sommeren 2003.
Horten-gutten signerte kort etter en ettårsavtale med B-laget til Real Mallorca, som han fullførte halvveis før svenske Enköping ble hans nye arbeidsgiver.
Der spilte han en halv sesong, men fikk ikke fornyet kontrakt.
I sommer var han på vei til den portugisiske toppserieklubben, Penafiel, men den avtalen gikk i vasken.
- Jeg har lyst til å være i Norge, og hadde dårlig tid på å finne meg en klubb nå i høst. Da Nybergsund tok konktakt, hørtes det veldig bra ut, og jeg ble fristet til å skrive under. De har vist skikkelig interesse for meg, og da var det enkelt å si ja. Det at de kjemper om opprykk telte absolutt positivt også, sier Daniel Moen Hansen.
Han utelukker ikke at Sundet-oppholdet kan bli lenger enn bare høstkampene.
- Det er ikke uaktuelt nei. Det kommer litt an på om det blir opprykk eller 2. divisjon for jeg vil jo spille så høyt som mulig. Men det får vi ta etter sesongen, nå vil jeg bare komme i gang med kampene, sier Moen Hansen.

Rask og teknisk

Brann-trener Mons Ivar Mjelde kjenner Moen Hansen godt fra tiden han var i Brann.
Han gir følgende karakteristikk av 21-åringen.
- Daniel har gode basisferdigheter. Tempo og teknikk er veldig bra. Til tross for størrelsen er han ikke spesielt god i lufta, sier Mjelde.
Han mener det kan være smart av unggutten å starte karrieren på nytt i Sundet.
- I Brann kunne han være den beste på trening, men han slet med å få ut dette i kamp. Jeg tror det kan være et smart valg å starte ett hakk lenger ned på den sportslige stigen, sier Brann-treneren.

Nei fra Lillestrøm

Nybergsunds førstevalg var Stian Berget, men Lillestrøm sa nei på forespørselen om å låne ut Rena-gutten til Sundet resten av sesongen.
- Jeg ville til Sundet. Det hade vært veldig greit for meg. Jeg kunne like gjerne spilt der som for Lillestrøm 2 i 2. divisjon, sier Stian Berget.
- Men Lillestrøm hadde ikke noe å vinne på det, og da ble det ikke noe av. Jeg snakket også med Arne Erlandsen, men han ville ha meg her på trening, og klar hvis noe skulle skje, sier Rena-gutten.
Han utelukker slett ikke at dte kan bli Sundet-spill neste sesong.
- Det er ikke helt borte i natta det nei. Jeg har ikke hørt noe fra noen andre, og konktrakten min går ut, så helt uaktuelt er det ikke, sier Stian Berget.

Artikkeltags