Nytt skytterhus på plass på Tolga

FART PÅ SAKEN: - Vi måtte få fart på saken med å bygge et nytt skytterhus til norgescup i sommer. Nå gjør vi dette på noen timer, i forhold til om vi skulle bygge nytt, sier leder i Tolgen Skytterlag, Harry Tjernstad.
Foto: Ingrid Eide

FART PÅ SAKEN: - Vi måtte få fart på saken med å bygge et nytt skytterhus til norgescup i sommer. Nå gjør vi dette på noen timer, i forhold til om vi skulle bygge nytt, sier leder i Tolgen Skytterlag, Harry Tjernstad. Foto: Ingrid Eide

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Flere tusen dugnadstimer gikk opp i røyk på Månknausen skytebane på Tolga i 2001. Men dette stoppet ikke lagets medlemmer. Nå er det nye skytterhuset på plass igjen.

DEL

Tirsdag ble en brakkerigg fraktet fra Åndalsnes og satt på den nye grunnmuren på Månknausen skytebane. Rundt 15 mann var i aktivitet for å få det nye skytterhuset på plass, etter at det gamle fra 1910 brant i 2001.
Det kan nesten se ut som om uhell forfølger skytterlaget. Heller ikke oppføringen av brakkeriggen gikk helt knirkefritt. Rett før ankomst Tolga begynte starteren på den ene traileren til Toten Transport i brenne. Dermed var det full stopp på Malmplassen.
- Slike ting må vi regne med. Men nå håper vi at anlegget vil få stå i fred både for hærverk og annet, sier leder i Tolgen Skytterlag, Harry Tjernstad.

Tre år med dårlig husvære

De fire modulene skal inneholde to kontorer, både til skytterlaget og Tolga Jeger- og Fiskeforening. I tillegg møterom, lager/kjøkken og et rom for plass til påmelding og servering under stevner. Det skal også settes opp et uthus som skal romme toalett og lager.
Etter brannen på Månknausen skytebane i 2001 har skytterlaget hatt dårlig med husvære. Brannen tok alt, to år etter at skytteranlegget var ferdig i 1999.
Standplassen som var ferdig en måned før brannen, gikk også med. Denne ble gjenreist i fjor.

Ufattelig dugnadsånd

Medlemmene har til nå lagt ned om lag 3.000 dugnadstimer til sammen. Flere står igjen, når de skal bygge saltak på brakeriggen.
-Entusiasmen for å starte helt på bunn igjen, bokstavelig talt, var ikke på topp, sier Tjernstad.
Derfor ble det et hus av «byggeklosser» denne gangen.
Dette ble en langt billigere løsning for laget enn å bygge et nytt, tradisjonelt bygg.
- Lettere møblert var det også, slik at vi ikke trenger å bruke penger på møbler. Det inneholdt både kjøkkeninnredning, skinnsalong og matter på gulvet, smiler lederen i skytterlaget.
Tolgen Skytterlag har blitt innvilget 470.000 kroner i tippemidler til finansiering av det nye skytteranlegget.

Venter nær 1.000 skyttere

Tolgen skytterlag forbereder seg på storinnrykk i juli. Når en får besøk av nær 1.000 gjester, bør de ha tak over hodet!
27. til 30. juli skal Tolgen Skytterlag, sammen med Alvdal og Tynset, arrangere norgescup i baneskyting. Da ventes bortimot 1.000 skyttere til Tolga, og samme antall både til Tynset og Alvdal.
- Dette arrangementet ga oss et puff til å få skytterhuset på plass før sommeren. Åpningsstevnet blir arrangert med mer lokale utøvere 26. juni, opplyser Harry Tjernstad.
Norgescupen, som er sommerens største idrettsarrangement i Nord-Østerdal, er også det største arrangement noen gang i regi av skytterlaget. Rundt 15 mann vil gå i to skift per dag. Dette krever mannskap, og både Vingelen og Øversjødal skytterlag skal være medarrangører til tolgingene.

Artikkeltags