Gå til sidens hovedinnhold

Siste dag i regimentet

Artikkelen er over 18 år gammel

Rette geledd, faneparade, Stabsmusikkorps Østlandet, takkens ord - i går var det siste dagen for Oppland regiment.

Det ble satt punktum for 345 års regimentshistorie under en oppstilling på Terningmoen i Elverum i går. Det var sjefen ved Distriktskommando Østlandet, generalmajor Johan Brun, som foretok nedleggelsen av regimentet og inspektoratet for infanteriet, som har ligget ved Oppland regiment de senere årene.

En ny æra

Han karakteriserte det som vemodig å legge ned et regiment med så lang historie. Men han ser for seg en ny æra som skal bli vesentlig bedre enn det Hærens folk har opplevd de senere årene. Utviklingen av det nye kampvåpenet blir en sentral oppgave med interessante utfordringer, der de fire tidligere våpenartene skal inspirere hverandre og motivere hverandre for å bli best.
Han ga de nye befalselevene på Terningmoen en utfordring om å bli gode ambassadører for Forsvaret. Å lede andre unge er en stor utfordring.

Takket Strømberg

Generalen takket også regimentssjef Ove J. Strømberg for hans innsats for Hæren med 36-37 års tjeneste i inn- og utland, blant annet som gardesjef, tjeneste i Libanon og i Makedonia, og nå til slutt som sjef ved Oppland regiment og infanteriinspektør og med viktig ansvar for å bygge opp det nye kampvåpenet. - Det har du gjort på en fremragende måte - som over alt ellers der du har tjenestegjort i Forsvaret, sa generalmajor Johan Brun.

Programmet

Under oppstillingen i går delte generalen ut medaljer for internasjonal tjeneste.
Ved nedleggelsen av regimentet i går var det kommet en rekke gjester, blant annet fylkesmennene i Hedmark og Oppland og tidligere regimentssjefer.
Skyte- og vinterskolen viste også en demonstrasjon av våpen og fremtidens soldat, og dagen ble avrundet på Terningmoen ved at DK-sjefen overførte det territorielle ansvaret for Hedmark og Oppland fra Oppland regiment til HV-05 og HV-06.

Kommentarer til denne saken