Ståle sjef for U-18 landslaget

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Ståle Solbakken er i vinden som aldri før. Han er hjelpetrener på U-20 landslaget, og i går ble det klart at han tar over som sjef for U-18 landslaget.

DEL

Norges Fotballforbund har ligget flat etter Solbakkens kvalifikasjoner. Nå er de i mål, og Solbakken har sagt ja til en toårskontrakt med forbundet.
- Jobben starter i januar, men vi har ingen samling før i mars. Da skal vi spille dobbellandskamp mot Sveits. Etter det er det EM-kvalifiseringen som gjelder. Om to år er det EM-sluttspill, og kontrakten varer til det er over, sier Solbakken.

Mjuk start

Eks proffen får mye å henge fingrene i. Han er sjef på U-18 landslaget, hjelpetrener på U-21 landslaget, og ansvaret for fotballskolen på internett, er noe av oppgavene.
- Det passer meg bra. Hvis jeg får noen trenerkarriere, er dette en fin og mjuk start, sier Solbakken som ikke er ansatt på heltid.
- Nei, ikke i det hele tatt. Dette er en jobb som ingen kan gjøre på heltid. Jeg har også et støtteapparat som hjelper meg. Det var klart før jeg signerte kontrakten. Vi vil samarbeide, og det blir ikke slik at jeg reiser land og strand rundt for å se på spillere. Det finnes en kjerne av spillere som blir tatt ut til den første samlingen. Det er der jeg får sett alle på en gang, sier Solbakken som ikke vet hva han får i lønn.

Petter Vaagan Moen

- Nei, det er ikke diskutert en gang. Men det er faste rammer for hva en trener får betalt på yngres landslag, men i jobben med U-21 landslaget skal jeg forhandle med Olympiatoppen om lønna, sier Solbakken.
En spiller har han sett, og det er Ham-Kams Petter Vaagan Moen.
- Da kan en si at jeg begynte jobben onsdag. Jeg så Petter mot Raufoss, og det er ingen tvil om at han er en god spiller. Så får det være opp til Petter om jeg skal ta han ut, sier Solbakken.

Artikkeltags