Tollefsen klarfor Elverum

ENDELIG SAMMEN IGJEN: Sjur Tollefsen (t.v) og Stig Rasch spilte sammen i tyske Wupperthal på slutten av 1990-tallet. Nå blir det lagkompiser igjen.

ENDELIG SAMMEN IGJEN: Sjur Tollefsen (t.v) og Stig Rasch spilte sammen i tyske Wupperthal på slutten av 1990-tallet. Nå blir det lagkompiser igjen.

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Sjur Tollefsen (34) ble i går endelig klar for Elverum Håndball. Tollefsen er spilleklar til søndagens bortekamp mot Fjellhammer.

DEL

Grunnet store ryggsmerter måtte Sjur Tollefsen hoppe av profflivet i tyske Eisenach midtveis i 2000/2001-sesongen. Siden den gang har han trent med Runar, og spilt for klubbens rekruttlag. I går ble han klar på en sesongs utlån fra Runar. I kveld møter han på trening i Elverumshallen, og s søndag er han tilbake på banen. For Elverum mot Fjellhammer.

Roser Elverum

- Jeg har fått min porsjon med skader, men belastningen er mindre her enn i Tyskland, og bare kroppen får en dag hvile i uka, så rekker jeg å hente meg inn igjen. Det skal gå greit. Nå ser jeg fram til å debutere for Elverum, sier Sjur Tollefsen, som roser Elverum Håndball.
- Det har ikke vært lett å få til dette, men Jon Refseth og de andre i Elverum har stått på fælt for å få dette til, og gjort det mulig for meg å si ja, sier Tollefsen.
Han skal trene med Elverums Oslo-gruppe hver tirsdag, og med resten av laget dagen før kamp. Ellers blir han med Runars eliteserielag.
- Det er lenge siden jeg har spilt kamp, og mangler litt kamptrening, men jeg har holdt meg i ganske god form gjennom Runar-treningene og tror ikke det fysiske skal bli noe problem, sier Tollefsen.

Billig løsning

Tollefsen, som står bokført med 106 landskamper, blir ingen kostbar forsterkning for Elverum.
- Han får dekket utgifter til og fra trening, men spiller ellers uten lønn fra Elverum Håndball. Vi har vært sterkt delaktige i å skaffe Sjur jobb i Tønsberg, og er glade for at det har ordnet seg, sier sportslig leder Jon Refseth, som er glad for å få Tollefsen i stallen.
- Dette betyr at vi har fått enda en rutinert spiller i stallen, som nødvendigvis ikke er helt i toppform, men som kan bidra til å få ned stressfaktoren og få inn mer ro i laget, sier Refseth.
Tollefsen er høyre kant spiller, og vil gi Elverum en ekstra dimensjon der.
- Vi har bare en venstrehendt spiller fra før (Erik Regnåsen), og Sjur er en klassespiller på høyre kant. Han vil bli verdifull, spesielt når Stig Rasch får frimerke, og har en glimrende avslutningsteknikk fra kanten er ordentlig publikumsvennlig, sier Refseth.

Svenkerud

Utlånsavtalen til Tollefsen gjelder for denne sesongen. Elverum går nå for en plass blant de fire beste i 1. divisjon, som gir plass i Gilde B. Det igjen kan gi eliteseriespill neste sesong. Og da er muligheten til stede for at Tollefsen fortsetter i Elverum.
- Vi har pratet om det, og skulle det bli opprykk er jeg ikke fremmed for å fortsette. Da må det bli et annet opplegg, og jeg må trene mer med laget. Men det får vi eventuelt ta som det kommer, sier Sandefjord-gutten.
Med Tollefsen har Elverum snart fått på plass alle brikkene i sesongens stall.
- Vi prøver fortsatt å få med Ole Halvor Svenkerud. Han er en forsvarsspiller vi svært gjerne kunne tenkt oss. Han er skulderskadet for øyeblikket, men ettersom Thomas Johansen er fysioterapeut har vi tro på at vi kan få med oss Ole Halvor etter hvert, sier Jon Refseth.

Artikkeltags