«Trapper ned» i Sundet

stre) i samtale med sportssjef Ola Brenden i Nybergsund

stre) i samtale med sportssjef Ola Brenden i Nybergsund

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

I går bestemte Stian Berget seg for å ta steget fra Lillestrøm i eliteserien til Sundet i 2. divisjon. Rena-gutten håper at færre treninger og mindre belastninger skal føre han tilbake til eliteserien om ett år eller to.

DEL

27-åringen med tre U-landskamper for Norge ble i går enig med Nybergsund om en ettårskontrakt etter å ha avslått tilbudet fra Gjøvik/Lyn.
- Det er litt kortere reisemessig, og mer praktisk. Jeg hadde også i utgangspunktet mest lyst på Sundet, og føler mer tilknytning til dem enn til Gjøvik/Lyn, som jeg ikke har noe forhold til, sier Stian Berget, som kommer til å bosette seg med familien i Elverum-området.

Legetime torsdag

Etter seks sesonger i Lillestrøm i eliteserien har den høyrebeinte kantspilleren erfaring i all mass. 81 kamper og sju mål har 27-åringen fått med seg til tross for mange skadeproblemer. Siste kamp i eliteserien ble mot Ham-Kam 29. september. Siden da har Berget slitt med den venstre lysken.
- Jeg skal til legen torsdag, og jeg går ut fra at det blir en eller annen operasjon. Jeg opererte den andre lysken i fjor, og det er blitt helt bra, så jeg håper det ordner seg nå også, sier han.
I Sundet vil treningsbelastningen ble betydelig mindre, og det tror Rena-gutten skal hjelpe ham med å bli kvitt alle skadene.

Fortsatt ambisjoner

- Nå blir det på en måte å trappe ned fotballen. Ut fra hvordan det har vært de siste årene med belastning og skader, så er det kanskje like greit. Jeg har tydeligvis ikke helt kropp for toppfotball. Jeg har ikke lagt bort ambisjonene om eliteserie igjen, men egentlig må kroppen og beina fungere for at jeg skal fortsette. Derfor vil det være bra å trene litt mindre og spille 2. divisjon, sier han.
Også livet utenfor fotballen blir annerledes enn «profflivet» på Åråsen.

Lærerhøgskolen

- Jeg har fått skoleplass på faglærer kroppsøving på lærerhøgskolen i Elverum, og har avtale med skolen om at jeg kan begynne der i november. Jeg vil komme i gang med noe ved siden av fotballen. Det skal bli godt å få en annen hverdag med skole, og ikke bare treninger, sier Stian Berget.
Sundets sportssjef, Ola Brenden, var en fornøyd mann i går ettermiddag.
- I Stian Berget har vi fått en spiller som selvfølgelig har dokumentert kvalitet på et høyere nivå, og forhåpentligvis vil han gå inn og bidra veldig mye på banen og trening. Han har sikkert fått inn en fryktelig disiplin gjennom Arne Erlandsen, sier Ola Brenden.

Artikkeltags