Vellykket operasjon for Bekkevold

SKADEBEHANDLING: Fysioterapeut Vidar Furulund jobber med å behandle Kristin Bekkevolds skadde kne. - Operasjonen torsdag var vellykket, sier Kristin Bekkevold.

SKADEBEHANDLING: Fysioterapeut Vidar Furulund jobber med å behandle Kristin Bekkevolds skadde kne. - Operasjonen torsdag var vellykket, sier Kristin Bekkevold.

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Torsdag ble Kristin Bekkevold operert i sitt skadde kne. - Legen sa at kneet så ganske bra ut, men jeg kommer uansett til å miste årets fotballsesong, sier fjorårets OL-vinner Kristin Bekkevold.

DEL

16. januar røk korsbåndet til Kristin Bekkevold på trening med Brumunddalsherrene. Nå er hun altså nyoperert, og ligger stort sett med beina høyt hevet i sofaen hjemme i Brumunddal. En stor omveltning for den ellers så aktive fotballjenta som til daglig spiller i Asker.

«Bare» korsbåndet

Landslagslege Lars Engebretsen sto for inngrepet i Kristins kne.
- Så langt vurderes operasjonen som vellykket, og heldigvis var det «bare» korsbåndet som var skadet, sier Kristin og fortsetter:
- I starten trodde man at også menisken var ødelagt. Det var den ikke. Det var heller ikke noe brusk-dannelser som måtte fjernes. Legen sa for øvrig at kneet var ganske stabilt og fint bortsett fra korsbåndet.
Nå venter ytterligere 14 dager med krykker. Deretter nye seks uker med behandling, før hun så smått kan begynne å trene igjen. Om seks måneder er hun tilbake på fotballbanen, dersom alt går etter planen. Da er imidlertid fotballsesongen over for i år.
- Det er utrolig kjedelig å bli skadet slik, men det nytter ikke å grave seg ned.

Trøst fra landslagstreneren

- Har du vurdert å legge fotballskoene på hylla etter at du ble skadet?
- Nei, absolutt ikke. Da ville det blitt utrolig kjedelig. Dessuten er jeg for glad i fotballen til å gjøre det.
- Er du redd du skal miste plassen på landslaget når du blir ute så lenge?
- Det er klart det betyr en del å være så lenge skadet. Jeg skal imidlertid klare å kjempe meg tilbake. Dessuten snakket jeg med landslagstrener Åge Steen i går. Han ringte meg for å høre hvordan operasjonen hadde gått. Dessuten var det vel for å trøste meg litt, sier Kristin som forteller at hun naturlig nok, ikke akkurat er i perlehumør om dagen.
PS! Kvinnelandslaget spiller Algarve Cup i mars. Troppen er nå tatt ut. Med i troppen er ei annen av våre lokale fotballjenter:
Henriette Viker som spiller for Asker, og tidligere Brumunddal er blant de utvalgte.

Artikkeltags