- Vi gjør alt for at alle stiller i NM

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Gull til Unni Ødegård, sølv til Anita Olsen Katnosa og bronse til Ann Eli Tafjord. Denne trioen inntok seierspallen etter kvinnenes NM 3-mil i Meråker. Hvem spådde det på forhånd?

DEL

Ingen!
Norge har flere av verdens aller fremste kvinnelige langrennsløpere. Ovennevnte trio er ikke blant dem, men når hele elitelaget svikter NM-arrangøren, får resultatlista et overraskende utfall.

Beklager at løpere blir sjuke

Riktignok startet Hilde Gjermundshaug Pedersen. Hun brøt. Galt skivalg gjorde utslaget. Skiene hennes var stive og de var såpeglatte.
- NM er superviktig for oss, og vi gjør alt for at alle stiller. Jeg beklager at folk blir sjuke på tampen av sesongen slik at de ikke deltar i den avsluttende NM-delen.
Bjørnar Håkensmoen, sportssjefen liker ikke situasjonen som oppsto i Meråker:
- Vibeke Skofterud går på medisiner, Maj Helen Sorkmo ble skikkelig forkjølet, Anita Moen sliter med vond rygg, Bente Skari la opp to dager før den avsluttende 3-mila og Marit Bjørgen er helt ute av form. I tillegg har både Maja og Anita signalisert at de gir seg som eliteløpere. Dette er forklaringen på det store frafallet blant de beste jentene. Det var ikke meningen at det sluttet slik, og jeg forstår dem som føler at NM fikk en bismak.

Vanskelig kabal

Håkensmoen viser til herresiden:
- Der stilte de aller, aller fleste. Aukland er sjuk og Alsgaard har lagt opp. De andre deltok. Vi fikk altså en helt annerledes pall enn forventet på kvinnesiden. Delingen av mesterskapet gjør det ekstra vanskelig for oss. Vi får ikke presset inn hele NM-programmet på den internasjonale terminlista slik at det går sammenhengende. Slik det er i dag får vi en tidlig og en sen del av NM.
Håkensmoen ser problemet, men har ingen mulighet til å gjøre noe med det. Han understreker imidlertid at nesten samtlige eliteløpere deltok under den første NM-delen i Molde tidligere i vinter.

Snakker med skiskytterne

Sportssjefen er grovt sett fornøyd med sesongen:
- Vi har til sammen 50 pall-plasseringer i verdenscupen. På damesiden har vi vunnet 17 av 21. Bente Skari står alene for 14. Løperne våre vant 14 VM-medaljer og norske løpere har i vinter vunnet 27 verdenscupkonkurranser. Jeg er tilfreds med utviklingen. Nå evaluerer vi sesongen, og vi skal ha samtaler med skiskytterne. Vi driver hver vår idrett på hver vår arena, men vi har mange felles interesser. Kanskje blir det noen felles samlingsdøgn. Dessuten jobber vi med strukturen for landslagene til kommende sesong. Det er snakk om å finne plass for 20 herrer og 11-12 damer. Når strukturen er klar, setter vi inn navnene.
- Er Jan Egil Andresen aktuell for en plass på et av lagene?
- Jan Egil har en god sesong bak seg, men vi er ikke kommet så langt i vurderingene, sier Bjørnar Håkensmoen.

Artikkeltags