WGI-Mads lover bedre tider

OMSVERMET: Mads Østvang fikk henvendelser om så mangt i Nybergsund mandag. En del ønsket å snakke om WGI og Aspiritus, andre ønsket å snakke med en tidligere sambygding, mens andre igjen ville bli fotografert sammen med nettverkskjendisen.
Foto: Tom Martin Kj. Hartviksen

OMSVERMET: Mads Østvang fikk henvendelser om så mangt i Nybergsund mandag. En del ønsket å snakke om WGI og Aspiritus, andre ønsket å snakke med en tidligere sambygding, mens andre igjen ville bli fotografert sammen med nettverkskjendisen. Foto: Tom Martin Kj. Hartviksen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Tryslingen Mads Østvang har tjent millioner av kroner på World Games Inc (WGI). Som eneste avis fikk Østlendingen være med da Østvang mandag kveld talte til 170 medlemmer i Nybergsund samfunnshus.

DEL

Nettverksselskapet World Games har fått metervis av spalteplass i norske aviser det siste halve året. Det har handlet om pyramider, svindel, luksusboliger i Spania, sinte medlemmer og en trysling ved navn Mads Østvang.
Den tidligere politimannen tjente 11 millioner kroner i 2003.
Ifølge WGI sjøl har selskapet 230.000 medlemmer i Norge. Etter en periode med turbulens er det usikkert hvor mange av disse som faktisk og aktivt er igjen i selskapet. Med ny eier og nytt navn, Aspiritus, ser likevel millionær Mads Østvang lyst på framtida. Han er sikker på at Aspiritus blir minst ti ganger større enn WGI noen gang har vært.
- Jeg er helt sikker på at det vi har sett til nå er bare blåbær i forhold til hva vi får se i framtida. Om selskapet blir ti ganger større enn det er i dag, vil aksjene deres verdsettes ti ganger høyere. At dette vil skje, er jeg ikke i tvil om, sa han til medlemmene mandag kveld.

Tilbake i Trysil

Som en av verdenslederne i det gamle WGI, har Mads Østvang de siste dagene deltatt på forhandlingsmøter med den nye eieren Jost Steinbruchel i Singapore.
Etter å ha landet på Gardermoen mandag, reiste han rett til informasjonsmøte i Nybergsund samfunnshus. Her skulle han prøve å forklare mer eller mindre frustrerte medlemmer hva som skjer nå.
- Dere som for eksempel har hatt 1.000 euro inne på kontoer hos WGI, får nå ordentlige aksjer i Aspiritus for 1.250 euro. Disse kan selges, eller dere kan vente på at aksjekursen går opp. Så snart alt er klart, vil det nye selskapet bli børsnotert, opplyste han.
For medlemmene i WGI har det største problemet vært at de ikke har fått ut pengene sine fra selskapet. Dette er nå ordnet, ifølge Østvang:
- Vi har nå fått det selskapet vi har ønsket oss lenge. WGI var ikke forberedt på det store trøkket, og dermed gikk ting i stå. Hos Aspiritus er utbetalingssystemet klart allerede. Dere kan ta ut penger når dere vil.

Venter på momentumet

Mads Østvang holdt ingen typisk halleluja-tale til de om lag 170 personene i Nybergsund. Likevel er det ingen tvil om at den solbrune tryslingen vet å velge de rette ordene.
- Alle nettverksselskaper, og også de fleste tradisjonelle selskaper, opplever såkalte vekstfaser. WGIs første vekstfase var større enn noe annet nettverksselskap har opplevd tidligere. Den fasen er nå over, og vi har hatt en nedtur. Men andre vekstfase, som vi snart kommer til å oppleve, blir mye større enn første vekstfase. Det er nå de som vil tjene store penger bør jobbe seriøst med WGI, eller Aspiritus som det heter nå.
Trysil-spanjolen snakket stadig vekk om «momentumet».
- Jeg har hatt momentum tidligere, hvor alt går på skinner, og pengene renner inn. Dette vil vi oppleve igjen. Naturligvis må vi regne med at også det nye selskapet trenger litt tid på å få satt seg, men deretter er jeg sikker på at veksten vil bli formidabel. Aldri før har verden sett et så rått konsept som det vi har, hevdet Mads Østvang overfor de drømmende tilhørere.

Artikkeltags