Arne Eriksen (44) kjøpte seg hus i Risberget i Våler og trivdes der.

Så ble alt snudd på hodet da huset brant ned våren 2018.

Siden da har han bodd i bil og en muggen campingvogn på branntomta.

Han fikk tilbud om kommunal bolig, men betingelsen var at han ikke fikk ha med seg hunden Chipen.

Han takket nei og ble boende i bilen og etter hvert den mildt sagt utrangerte campingvognen.

– Det var ikke aktuelt for meg å takke ja til den kommunale boligen. Jeg har hatt hund i 30 år og ofrer ikke den jeg har nå, sa Eriksen første gang Østlendingen omtalte saken hans og livet i bilen.

– Selvsagt ønsker jeg å komme inn mellom fire vegger og tak. Men man venner seg til det utroligste etter hvert. Og jeg har ikke hjerte til å ofre hunden, sa han for godt og vel et år siden.

Slitsom tilværelse

Nå er ting i ferd med å løse seg for Eriksen, takket være folk med hjertelag og evnen til å få ting til å skje. Moelven-brakke med både vedfyring og opplegg for strøm er straks på plass.

– Jeg skal ikke nekte for at jeg ser litt lysere på livet nå, både for meg og hunden. Det skal bli godt å komme seg ut campingvogna. Det har nok ikke vært den mest sunne livet i den, sier Arne og viser fra en vegg av mugg i et av hjørnene.

– Det har regnet inn under de verste skurene. Det er blitt dårlig med søvn under disse forholdene. Når jeg har våknet tidlig på morgenen etter i beste fall noen få timers søvn, har jeg nok vært inne på tanken å gi opp alt. Nå er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde det. Nå er det noe å se fram til, sier en blid og glad Arne Eriksen i timene før den kjøpte Moelven-brakka skal være framme hos ham.

En rekke personer tilbød seg å hente brakka.

Torsdag formiddag satte Øyvind Johnsen ved Sulland i Elverum seg bak rattet i en Ford Ranger for å hente brakka i Moss, frakte den gjennom rushtrafikken i og rundt Oslo og fram til Risberget på Våler Finnskog.

Det var servicemarkedssjefen, Mads Stensrud Martinsen, hos bedriften i Elverum som syntes at de burde bidra og satte henteapparatet i sving.

– Jeg har fulgt med på saken, og det har vært bedrøvelig hele vegen. Jeg syntes at vi burde bidra og hjelpe folk i en så ekstrem situasjon. Det var enig daglig leder hos oss enig i. Så vi satte i gang for å hente brakka, sier Mads Stensrud Martinsen hos Sulland i Elverum.

Ble sjokkert

Sentral i initiativet med å skaffe brakka har vært Ole Ørjan Hilden i Asker og Anne Kathrine Ødegård, sistnevnte nabo med Eriksen i Risberget.

– Første gang jeg så Arne var da jeg kjørte forbi branntomta. Der satt det en mann og laget seg mat over et bål. Så har tiden gått, og det toppet seg i høst da han fortsatt var uten skikkelig tak over hodet. Det kunne ikke gå lenger. Det er jo et under at han ikke er blitt syk av det hele, sier Anne Kathrine Ødegård.

Hun er sterkt kritisk til at det offentlige ikke har reagert etter all omtale saken har fått de siste godt og vel året.