(Hamar Dagblad)

Det er duket for humor, dramatikk og romjulsfølelse både for store og små når Turnékompaniet presenterer årets romjulsteater for hamarsingene.

– I år valgte vi å basere teateret på eventyret om Gullfuglen. Det er mange som har vært nysgjerrige og lurt på hva det er for et eventyr, sier Anders Kippersund, som presenterer seg med et smil som «det dummeste trollet». For eventyret inneholder både tre brødre, en dronning, noen troll og en rev. Blant annet.

Anders forteller at Gullfuglen er et eventyr familien selv så da de var unge, og som har gitt inspirasjon til en ny og litt mer moderne versjon.

Selger godt med billetter

Tidligere år har Turnékompaniet hatt stor romjulssuksess med andre velkjente stykker, som Askepott, Tornerose og Katten med støvlene.

– Du er ikke redd for at dette blir for ukjent for folk?

– Nei, vi har aldri solgt så mange forhåndsbilletter som vi har gjort i år, så det er helt tydelig at folk synes dette er spennende, sier Anders.

Har med egne elementer

På scenen står tilsammen nesten tredve personer for å fortelle historien om Gullfuglen.

– Denne historien betyr litt ekstra for oss, for dette er et eventyr som vi selv så på teater da vi var unge. Nå er det skrevet om, men vi følger linja i eventyret. Det blir noen kjente elementer og noen spesialiteter uten at jeg vil gå så mye inn på det, smiler Anders lurt.

Turnékompaniet har allerede hatt førpremiere for en gjeng skoleelever, og nå gleder de seg stort til å presentere stykket for resten av Hamars befolkning i romjula.

- Vi gleder oss fælt, sier han.

Kompaniet spiller to forestillinger onsdag 28. desember, to forestillinger torsdag 29. desember, og i tillegg blir det noen forestillinger på nyåret: 4. januar, 7. og 8. januar.

Her får du svar på om det lille samfunnet klarer å passe på gulleplet slik at dronningen får høstet det.