Innflyttere sørger for at Trysil vokser. Nå skal de feires med tilflytterkveld

TILFLYTTERKVELD: Denne kvartetten sitter i programkomiteen for tilflytterkvelden i Hagelund 18. mars: Næringssjef Gro Svarstad, samfunnsplanlegger Irene Runningen, flyktningkonsulent Faisal Hashmi og ordfører Erik Sletten.

TILFLYTTERKVELD: Denne kvartetten sitter i programkomiteen for tilflytterkvelden i Hagelund 18. mars: Næringssjef Gro Svarstad, samfunnsplanlegger Irene Runningen, flyktningkonsulent Faisal Hashmi og ordfører Erik Sletten. Foto:

Til tross for fødselsunderskudd har Trysil kommune vokst med hundre innbyggere, og fått 180 nye arbeidsplasser de tre siste årene. Nå vil kommunen feire tilflytterne – de som har «skyld» i veksten.

DEL

18. mars arrangeres det tilflytterkveld i Hagelund. Her vil ordfører Erik Sletten og flere andre av kommunetoppene gjøre de nyinnflyttede kjent med stedet de har flyttet til – og gi dem en fin sjanse til å treffes, og gjøre seg kjent med hverandre.

– Det er innflytterne vi kan takke for at Trysil vokser, og for at vi nå har passert 6.600 innbyggere. Da må vi gjøre det vi kan for å ønske dem velkommen, og gi dem en ordentlig sjanse til å bli kjent med stedet de har flyttet til, sier Sletten.

I løpet av de tre siste årene har innbyggertallet i Trysil økt med hundre personer. I denne perioden er det blitt skapt 180 nye arbeidsplasser i kommunen – dobbelt så mange som målet i Næringsplanen var.

I programkomiteen for tilflytterkvelden sitter næringssjef Gro Svarstad, samfunnsplanlegger Irene Runningen, flyktningkonsulent Faisal Hashmi og ordføreren selv.

I vestibylen i kulturhuset skal hver sektor ha en stand der det er mulig å treffe ansatte, og få informasjon om hva de ulike tjenestegruppene har å tilby.

Ifølge Faisal Hashmi har mange av de 64 flyktningene som bor i Trysil, uttrykt seg positivt i forhold til tilflytterkvelden.

– Flere har sagt at de mener dette er ert positivt signal fra kommunen, og en indikasjon på at de betraktes som en ressurs, sier han.

I Trysil har det ikke vært arrangert tilflytterkveld på fire år, og ordføreren mener at det bør være et mål å gjøre det til et årlig arrangement.

Artikkeltags