En dag i skogen

STYLTER: Johanna Aanstad og Peter Nordmann Ingebrigtsen koser seg med å gå på stylter.

STYLTER: Johanna Aanstad og Peter Nordmann Ingebrigtsen koser seg med å gå på stylter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvert år blir sjetteklassingene i Åsnes invitert på Tyskeberget på Åsnes Finnskog, i år var intet unntak.

DEL

– De siste seks årene har det blitt tradisjon at sjetteklassingene kommer hit opp på Tyskeberget for å ha en friluftsdag sammen med oss, sier Edith Syversen fra Åsnes Finnskog Historielag som arrangerer utedagen, et samarbeid mellom Åsnes Historielag med Tyskebergskomiteen og skolene.

Morsom dag

– Det som har vært morsomst her i dag er kulturstien, sier Peter Nordmann Ingebrigtsen mens han går rundt på stylter.

Johanna Aanstad legger til at kulturstien var morsom fordi de fikk se dyrefeller og hvordan de vasket klær ute.

– Det er veldig morsomt å ha med elevene hit og se at de både lærer noe nytt, men også får repetert ting vi har snakket om på skolen, forteller Aud Randi Fossum som er lærer på Sønsterud.

Lærer noe nytt

På Tyskeberget får ungene blant annet kaste hestesko, se hvordan smia blir brukt og hvordan de vasket klær ute før i tiden.

– Det her er første gang jeg er med elevene på tur hit til Tyskeberget, men det er et veldig fint arrangement. Det er fint at de får et innblikk i hvordan hverdagen var før. Blant annet hvordan de stablet ved og brukte smia. De har også fått smake på flesk og motti. Også håper jeg at elevene selv føler at de får noe ut av dagen. sier assistent i sjetteklasse ved Sønsterud skole, Linda Maribo.

Mens elevene løper fra stasjon til stasjon står de frivillige fra Åsnes historielag på faste stasjoner for å veilede elevene.

– Tror du sjetteklassingene liker seg her?

– Det er vel litt begge deler, men det ser ut som en del av de koser seg. Vi vet også at skolene får gode tilbakemeldinger angående arrangementet, sier Edith Syversen.

TUNG JOBB: Elevene fikk merke hvor tungt det er å sage tre.

TUNG JOBB: Elevene fikk merke hvor tungt det er å sage tre. Foto:

LEK OG MORO: En av aktivitetene var å kaste hestesko.

LEK OG MORO: En av aktivitetene var å kaste hestesko. Foto:

SPISER BLADER: Elevene i sjetteklasse på Sønsterud skole var en av klassene som var med i kulturstien og fikk smake på forskjellige blader.

SPISER BLADER: Elevene i sjetteklasse på Sønsterud skole var en av klassene som var med i kulturstien og fikk smake på forskjellige blader. Foto:

Artikkeltags