– Hver krone investert kan femdobles

OPTIMISME: Daglig leder i Finnskogen Natur&Kulturpark, Herdis Bragelien, og styreleder Kristian Botten Pedersen, er optimister etter at Finnskogen Friluftsråd ble opprettet. Her er de sammen med styreleder Steinar Saghaug i Friluftsrådenes Landsforbund.

OPTIMISME: Daglig leder i Finnskogen Natur&Kulturpark, Herdis Bragelien, og styreleder Kristian Botten Pedersen, er optimister etter at Finnskogen Friluftsråd ble opprettet. Her er de sammen med styreleder Steinar Saghaug i Friluftsrådenes Landsforbund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Finnskogen Friluftsråd er opprettet. – Friluftsrådenes Landsforbund melder om at hver krone investert fra kommunene i gjennomsnitt blir femdoblet. Det er mulig takket være forskjellige søknadsordninger og støtte fra fylkeskommunen.

DEL

Det sier daglig leder i Finnskogen Natur&kulturpark, Herdis Bragelien. Hun ønsker nå at flere kommuner blir med i friluftsrådet. I øyeblikket er det bare Grue og Åsnes som gitt støtte til rådet.

– Jo flere kommuner som blir med, jo mer midler kan vi søke om, og jo mer kan vi jobbe for å legge til rette for økt bruk av naturen vår, sier Herdis Bragelien.

Finnskogen Friluftsråd blir Innlandets andre.  Valdres Friluftsråd har eksistert i flere år. Det har sørget for mange millioner kroner er blitt søkt på, mottatt og resultert i vedlikehold og utvikling av milesvis av stier og friluftsarrangementer for barn og voksne, egne innbyggere og tilreisende.

– Det er dette vi har stor tro på og ønske om å få til på Finnskogen også. Det vil skje i samarbeid med lokale lag og foreninger som for eksempel DNT Finnskogen og omegn, sier styreleder i Finnskogen Natur&Kulturpark, Kristian Botten Pedersen.

Daglig leder Bragelien håper nå at i hvert fall alle Finnskogen-kommuner sier ja til å bli med i friluftsrådet slik at man kan søke midler til å videreutvikle og vedlikeholde blant annet Finnskogleden. Ogs andre ferdselsårer og friluftsområder på Finnskogen og omegn vil man kunne ta fatt i og løfte til attraksjoner som vil trekke folk.

– Et friluftsråd har nemlig tilgang til midler som kommuner enkeltvis, eller en natur- og kulturpark, ikke har, sier styreleder Kristian Botten Pedersen.

Finnskogen Friluftsråd ble formelt vedtatt som Norges 28. friluftsråd under styremøtet i Friluftsrådenes Landsforbund sist uke.

Artikkeltags