De er landets beste – seriegullet skal til Solør

GULLET KLART: Fra venstre Jenny Mathiesen, Andrea Kvernhusløkken, Nora Kjellås og Anita Meiningen kunne slippe jubelen løs da seriemesterskapet ble sikret lørdag kveld.

GULLET KLART: Fra venstre Jenny Mathiesen, Andrea Kvernhusløkken, Nora Kjellås og Anita Meiningen kunne slippe jubelen løs da seriemesterskapet ble sikret lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Solør-jentene er vinnere av eliteserien denne sesongen to runder før den er ferdigspilt. For de holdt nerver i sjakk og vant seriefinalen mot Tromsø-laget foran jublende hjemmesupportere.

DEL

(Solør BK – Arctic BK 7-5)

Nå kan spillerne slappe av, senke skuldrene og rette seg inn mot sesongens siste mål i Macron-ligaen, som eliteserien heter. Neste mål er å gå ubeseiret gjennom årets serie. Så langt er det blitt åtte seiere og to uavgjorte. Alt søndag er det ny hjemmekamp, nå mot Solli BK. Det er en kamp Solør skal vinne. Gjør de mot formodning ikke det, spiller det ingen praktisk rolle. For ingen kan ta dem igjen.

Uventet triumf

Før seriestart på ettersommeren i fjor var det ikke mange hverken i klubben eller ellers som tenkte på og snakket om gull. Men Solør-jentene har vist klasse fra første kast.

– Nei, det var nok ingen som trodde på gull til oss. Vi snakket ikke om det selv heller. Desto artigere er det ble det. Utrolig. Jeg har ikke bestemt meg 100 prosent ennå om jeg skal fortsette. Men det blir nok til det så sant helsa holder. Og det er flere spillere i klubben på gang til å bli virkelig gode. Nå skal vi gjøre alt for å vinne de to siste kampene også. Gullavklaringen skal ikke få forstyrre oss til søndagens kamp, sier veteranen på Solør BKs damelag i eliteserien, Anita Meiningen.

TRIUMF: Veteranen Anita Meiningen jubler for en strike i seriefinalen.

TRIUMF: Veteranen Anita Meiningen jubler for en strike i seriefinalen. Foto:

De tre andre på laget, Nora Kjellås, som var lagets beste i lørdagens seriefinale, Andrea Kvernhusløkken og Jenny Mathiesen er unge jenter som også begynner å få internasjonal rutine. De markerte seg under en storturnering i Doha nylig.

Lørdagens seriefinale mot Arctic fra Tromsø ble en jevn affære som fort kunne endt med uavgjort. Men Solør-jentene holdt hodet klart på slutten etter at de i første av de fire rundene hadde knallåpnet med 3–0. Så jevnet det seg litt ut, men etter nærmere to timers spill kunne de juble for seriegullet.

Og det kan bli mer gull senere i vår når NM i singel og double skal avgjøres.

Gutta på skuddhold

(Solør BK – Cross BK 8-4, Solør BK – Mascot BK 10–2 i eliteserien for menn). To solide hjemmeseiere lørdag har satt herrelaget til Solør BK på skuddhold til gull. Nå er laget bare to poeng bak serieleder Trondheim BK. Sistnevnte har to kamper mer spilt. Det er en god mulighet for at Solør kan forsvare seriegullet fra fjorårets sesong.

Også herrelaget består av unggutter som bare blir bedre og bedre sammen med veteranen Gjermund Mathiesen. Lørdag manglet de sin norgesmester i både senior- og juniorklassen i fjor, Jonas Dammen (17).

GULL I SIKTE: Også herrelaget kan ta guldet i årets eliteserie. Eirik Bjørnstad, med ryggen til, og Vetle Vålbekken kan juble for seier over en av utfordrerne, Cross BK fra Stavanger.

GULL I SIKTE: Også herrelaget kan ta guldet i årets eliteserie. Eirik Bjørnstad, med ryggen til, og Vetle Vålbekken kan juble for seier over en av utfordrerne, Cross BK fra Stavanger. Foto:

I lørdagens kamper var det henholdsvis Vetle Vålbekken og Alexander Beck som var de beste i de to kampene.

Bowlingeventyret i Solør vokser seg bare større og større. Det er ingen grunn til å frykte at det skal bli dårligere i årene framover. Lørdag spilte fem unggutter og en veteran. Unggutta er Vetle Vålbekken, Eirik Bjørnstad Skoglund, Jørgen og Jens Mathiesen, mens veteran og mannen å holde i hånda iblant, Gjermund Mathiesen som alltid var solid.


Vant igjen

(Solør BK - Solli BK 10-2 i eliteserien for damer) Solør-damene feiret med måte etter at eliteseriegullet ble sikret lørdag kveld. Søndag formiddag levde de opp til det veteranen Anita Meiningen sa lørdag - at de skulle vinne de to gjenstående kampene i serien.

Meiningen førte an i søndagens møte med Oslo-laget og var lagets beste spiller i en kamp Solør BK til slutt vant 10-2. Nå gjenstår bare bortekampen mot Fyllingen i Bergen.  Det er også en kamp Solør skal vinne. Gjør de det, blir de ubeseiret i årets eliteserie.

Artikkeltags