Eventyrlig sesong for Solør BK – gull og bronse i eliteserien

GULLGUTTA: Solør BK vant eliteseriegullet med god margin. Foran lagkaptein Gjermund Mathiesen, fra venstre Jan Cato Sparby, Jørgen Mathiesen, Jens Mathiesen, Alexander Beck, Andreas Skoglund og Jonas Dammen.

GULLGUTTA: Solør BK vant eliteseriegullet med god margin. Foran lagkaptein Gjermund Mathiesen, fra venstre Jan Cato Sparby, Jørgen Mathiesen, Jens Mathiesen, Alexander Beck, Andreas Skoglund og Jonas Dammen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

(Solør BK – Brage BK eliteseien damer, 10-2, Solør BK – Solli BK, eliteserien herrer, 9-3). Herrelaget hadde alt ligagullet klart før siste kamp. Damelaget kunne ta sin første medalje i toppdivisjonen, grep sjansen og sikret bronsen.

DEL

Damelaget var avhengig av å vinne selv mot Brage BK fra Drammen samtidig som Artic BK i Tromsø måtte tape hjemme mot den suverene vinner av damenes toppserie, Frogner. Solør-damene gjorde selv jobben og vant klart. Meldingene fra Tromsø sa at Artic BK ledet 5–4 før siste serien. Akkurat da var det ingen bronse på veg til Solør. Men Frogner vant kampen i Tromsø 7–5 til slutt, og første seriemedaljen får Anita Meiningen, Elin Mathiesen, Andrea Kvernhusløkken, Nora Kjellås og Jenny Mathiesen rundt halsen i forbindelse med NM i Oslo om to uker.

– Kjempemessig. Dette er langt over det vi har forventet. Vi ville vært glade for å berge plassen i eliteserien. Nå blir det medaljer, og det er stort, sier kapteinen på Solør BK`s damelag, Anita Meiningen.

Bare lokale spillere

Det som setter en ekstra spiss på så vel gullet til herrene og bronsen til damene, er at begge lag denne sesongen har bestått av bare lokale spillere. Det har vært tre juniorer på damelaget og fire juniorer på herrelaget. De er alle sju talenter som kommer til å bli enda bedre og sørge for at Solør BK kommer til å hevde seg i toppen i eliteserien i mange år.

Og fra andrelaget som ble nummer tre i 1. divisjon herrer denne sesongen, kommer enda flere unggutter som har så stort potensial og tar sporten sin så alvorlig at det årene framover blir et internt bikkjeslagsmål om plass på eliteserielaget.

De tre juniorjentene kommer også til å sørge for at damelaget kommer til å slåss om flere medaljer.

Herrelaget var gullklare før kampen mot Solli BK, feide likevel Oslo-laget av banen med 9–3 og vant til slutt serien med fem poeng foran Trondheim BK og seks poeng foran Solli BK.

– Det er ingen tvil om at dette er vårt beste år noensinne. For oss veteraner på laget gjelder det å skjerpe seg for å komme på elitelaget vårt. Det er bare moro og slik det skal være, sier kaptein Gjermund Mathiesen.

NM neste

Når NM i single og double går om to uker, har Solør spillere som kan samle mer gull til klubben. Det er nok først og fremst på herresiden der tre blad Mathiesen, Gjermund og sønnene Jens og Jørgen, samt Jonas Dammen, Alexander Beck, Andreas Skoglund og Jan Cato Sparby alle kan slåss om medaljer i så vel single som double.

Ellers møttes Glåmdal BK og Briskebyen BK i helga. Der vant Glåmdal 9–3 og ble nummer seks til slutt. Briskebyen kom på plassen etter og berget plassen i toppserien med god margin i come back-sesongen på høyeste nivå.

Folk flest aner nok ikke hvor store prestasjoner det er å gå til topps i eliteserien i bowling. Det er en verdenssport og en presisjonssport der noen millimeter feil i utslippet av kula medfører at ikke alle kjeglene faller.

Ingen har gjort det bedre enn Solør BK, som nå sikret seg sitt tredje ligagull i løpet av de ni siste årene.

Artikkeltags