Nå topper både damene og herrene i Solør

BEST OG TIL TOPPS: Jenny Mathiesen storspilte da Solør-damene inntok førsteplassen på eliteserietabellen.

BEST OG TIL TOPPS: Jenny Mathiesen storspilte da Solør-damene inntok førsteplassen på eliteserietabellen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Damer: (Solør BK – Trondheim BK 10–2. Herrer: Solør BK – Munken BK 8-4, Solør BK – Trondheim BK 6-6) Vi er blitt vant med at Solørs bowlingherrer topper eliteserien. Nå har også Solørs damer tatt steget til topps. Med en kamp mindre spilt enn konkurrentene topper damene med ett poeng mer enn Trondheim og Artic.

DEL

Det var en skikkelig Solør mot Trondheim-helg på Flisa lørdag. Damene feide serieleder Trondheim BK av banen klare 10–2 etter veldig bra spill av alle fire på laget.

Med tre ungjenter og en veteran å holde i hånda er Solør BK i ferd med å få et damelag som i alle fall skal kjempe om medaljer i denne sesongens eliteserie. Det kan, hvis man fortsetter som i de tre spilte kampene, kan gi veldig edelt metall, til og med.

Et spennende lag

Solør har et veldig spennende damelag nå med ungjentene Jenny Mathiesen, Nora Kjellås, Andreas Kvernhusløkken og veteranen og en solid og trygg hånd for ungjentene, Anita Meiningen.

Best lørdag var den aller yngste, Jenny Mathiesen, Etter å ha sett pappa Gjermund og brødrene Jørgen og Jens ta tre av fire poeng mot Trondheim-lagene Munken og Trondheim BK tidligere på dagen, storspilte Jenny med 871 poeng.

Nora Kjellås med 788, Andrea Kvernhusløkken med 766 og Anita Meiningen med 694 poeng fulgte bra opp og knuste laget som eliteserien fram til denne kampen i Bowlinghallen Solør på Flisa.

Det blir spennende å følge damene utover denne sesongen. De kan fort bidra til skikkelig medaljefest på Flisa til våren.

Herrene varierte

Solørs herrer varierte en god del i sitt spill i lørdagens to kamper. Mot Munken fra Trondheim åpnet Jonas Dammen med full pott og 300 poeng i første serien. Han var beste Solør-spiller med 711. Det sto 4–4 etter to runder, men Solør slo til med 4–0 i siste serien og klare 8–4 til slutt.

I toppoppgjøret mot Trondheim var det nerven tvers igjennom hele kampen. Det sto 2–2 etter første runde der Jørgen Mathiesen klinte til med 288 poeng. Så Trondheim og Christer Aker (Elverum-gutt) rette tråden og ledet 5–3 etter to runder.

Så skjerpet Solør seg igjen og vant siste runde 3–1 og fikk et viktig uavgjort. Jørgen Mathiesen var beste Solør-spiller i kampen, og bestemann totalt, med 731 poeng.

OLID: Jørgen Mathiesen viste solid spill i toppoppgjøret.

OLID: Jørgen Mathiesen viste solid spill i toppoppgjøret. Foto:

– Vi hadde klart beste totalsum og burde ut fra det vunnet. Men mens vi vant noen kamper klart, røk vi andre knepent, og da ble det uavgjort. Vi skal likevel være fornøyd med uavgjort. Å gå til siste runde å vite at vi må vinne den 4–0 for å vinne kampen, og 3–1 for uavgjort, er et stort press. Så det er sterkt at vi snur til 6-6, sier lagkaptein hos Solør BK, Gjermund Mathiesen.

Christer Aker åpnet litt lurvet mot Solør BK, men snudde til storspill fra siste del av første serien.

VIKTIG: Christer Aker fra Elverum er en viktig spiller Trondheim BK. Han spilte solid i lagets to kamper i Hedmark i helga.

VIKTIG: Christer Aker fra Elverum er en viktig spiller Trondheim BK. Han spilte solid i lagets to kamper i Hedmark i helga. Foto:

– Det er virkelig godt å få med ett poeng fra denne bortekampen. Det kan bli viktig til slutt når vi møter Solør hjemme til våren, sier Aker.

Briskebyen BK tapte 5-7 mot Trondheim BK lørdag og møter Munken søndag. Glåmdal BK feide Munken av banen med 12-0.

Artikkeltags