Ville dager i Gjesåsen blir enda villere – toppolitikere på rekke og rad

SLÅR TIL IGJEN: Thor Arnstein Berg, til venstre, og Knut Arne Gjems har komponert et enda villere program enn noen gang til årets Ville dager i Gjesåsen.

SLÅR TIL IGJEN: Thor Arnstein Berg, til venstre, og Knut Arne Gjems har komponert et enda villere program enn noen gang til årets Ville dager i Gjesåsen. Foto:

Jonas kommer, Trygve kommer, Karin kommer, Bård kommer, og ytterligere noen kjente kommer når Ville dager i Gjesåsen blir enda villere siste helga i mai. Her blir det så vel alvor som underholdning på Skansen.

DEL

Det er fjerde gang Knut Arne Gjems og Thor Arnstein Berg og deres medhjelpere skal arrangere Helt ville dager i Gjesåsen. De tre første har vært suksess, og når de fjerde ville dagene er over i sommer, har man passert godt og vel 10.000 besøkende.

– At det har vært så bra besøk, gjør at vi kan satse videre og skaffe oss enda flere toppartister og politikere til nye utgaver av de ville dagene. Det har gått nesten over all forventning, sier Gjems og Berg.

Næringsliv i sentrum

I år er det næringslivsseminar på programmet igjen, og denne gangen blir det et politisk panel man knapt har sett maken til noen gang i Hedmark. Det er næringsutvikling og hvordan grendene og hele distriktet skal overleve og kunne skape nok virksomhet og arbeidsplasser, politikerne skal si sitt om og debattere under ledelse av Stein Kåre Kristiansen fra TV 2.

Den debatten starter tidlig formiddag fredag på Skansen grendehus, og se bare på den lista med politikere de to gjesåsingene har klart å skaffe:

Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum, Karin Andersen, Bård Hoksrud, Michael Tetzschner og Terje Breivik. Det er ikke umulig at det blir nok et par navn på denne lista.

Knut Arne Gjems skal innlede til debatten, og det er helt klart at han kommer til å kaste ut et par brannfakler som vil tenne debatten fra første stund. Spennende blir det, og denne delen av programmet varer rundt halvannen time.

I løpet av den tida skal også lokale bedrifter presentere seg. Og prestasjonskultur er en av betingelsene for suksess. Det skal Christian Berge, mannen bak herrehåndballagets eventyrlige framgang de siste årene, snakke om.

– Det er veldig viktig at vi viser at Solør har ambisjoner og muligheter. Disse personene er noen av dem det er viktigst å vise det for, sier Thor Arnstein Berg og Knut Arne Gjems.

Topp underholdning

Ville dager i Gjesåsen betyr også to dager med topp underholdning. Fredag kveld spiller Torløs og Spilloppmaker i det store festteltet, der det nå forresten skal lages et nytt, fast og stødig gulv som gir gode danseforhold.

Lørdag starter det med barnas dag med en rekke leker og underholdning inne i den gamle folkeparken. PÅ kveldstid starter det med jubelkveld med 18-årsgrense. Den grensen setter man fordi det pleier å serveres en del historier på kanten under den seansen.

Lørdagskveldens store godbit blir Di Derre og Unni Wilhelmsen som skal ha et show på et par timer. Deretter spiller svenske Refreshment opp til skikkelig rockdans.

Kari Svendsen på banjo opptrer også på lørdagskvelden. Alexandra er med både fredag og lørdag.

Billettsalget til eventyrdagene er alt i gang.

– Vi samarbeider med lokalt næringsliv og skal benytte Sønsterud gård til overnatting hele denne helga. I tillegg har vi samarbeid med Joker Kjellmyra angående billettsalg og handel til arrangementet. Så vel Sønsterud som Joker hører jo Gjesåsen til, sier Gjems og Berg.

Artikkeltags