Åsnes er best i Hedmark på ung husflid

MYE BRA:  Tove Braskerud, til venstre, og Sol Olastuen er fornøyde ledere i Åsnes Husflidslag, her ved utstillingsskapet med ting deltakere i ung husflid har laget.

MYE BRA: Tove Braskerud, til venstre, og Sol Olastuen er fornøyde ledere i Åsnes Husflidslag, her ved utstillingsskapet med ting deltakere i ung husflid har laget. Foto:

Hele 16 barn og 14 ungdommer i sving med forskjellige husflidsoppgaver gjør Åsnes til best i Hedmark med ung husflid. – Det er vi veldig stolte av, sier leder Solø Olastuen og nestleder Tove Braskerud i Åsnes Husflidslag.

DEL

Nå kan alle som har lyst til å se et utvalg av hva de unge har laget, se dette i biblioteket på Flisa. For der har man en utstilling denne måneden.

Og det er ikke til å unngå å bli imponert over hva de har laget i løpet av noen uker. I to grupper, den ene med sløydrelaterte oppgaver, den andre med annet håndarbeid, har de vist at de har håndlaget og forhåpentlig fortsetter med husflidsaktiviteter.

Viktig å videreføre

Lederne i Åsnes Husflidslag er veldig glade og fornøyde over at gamle håndverkstradisjoner frister så mange unge til selv å prøve dem.

– Det er for det første veldig viktig hvem som tar seg av dem og jobber med dem på de forskjellige områdene. De må like barn og unge og ha tålmodighet med dem. Det kan naturlig nok ta litt tid før de tilegner seg de forskjellige teknikkene og kommer skikkelig i gang. Men vi ser stadig at flere blomstrer og imponerer med sine ferdigheter bare de kommer skikkelig i gang og får tak på det hele. Vi må velge ut de teknikkene som vi tror vil fenge de unge, og det er veldig viktig at de har ledere som kan undervise dem på en måte som gjør det hele interessant. Det har vi hatt, sier Sol Olastuen og Tove Braskerud.

SLØYDGRUPPE:  Sløydgruppa sammen med sin leder Rune Grenberg.

SLØYDGRUPPE: Sløydgruppa sammen med sin leder Rune Grenberg. Foto:

De er de to selv samt Rune Grenberg og Anne Kynneggen som har vært lærere på de forskjellige teknikkene.

De peker også på det viktige i å videreføre de forskjellige, gamle håndarbeidsteknikkene til nye generasjoner for å unngå at de blir borte.

– Dette er en viktig del av kulturen vår, og vi har et ansvar for å formidle dette videre til de unge, sier Olastuen og Braskerud.

Viktig i hverdagen

Også for det daglige liv er det viktig å kunne og beherske en del håndarbeid.

– Det er viktig at de unge lærer seg forskjellige praktiske ting. Som for eksempel å kunne bytte en glidelås strikke ullsokker, ja, i hele tatt beherske hverdagslig håndarbeid, sier Braskerud og Olastuen.

FORNØYDE: En gruppe fornøyde deltakere sammen med sin leder Anne Kynneggen.

FORNØYDE: En gruppe fornøyde deltakere sammen med sin leder Anne Kynneggen. Foto:

Med stor glede og tilfredshet kan de også slå fast at ungene selv synes det er moro å lære og beherske forskjellige teknikker.

– Det er viktig at vi har folk som ønsker å drive med unge og lære dem dette Heldigvis har vi det, sier de.

Artikkeltags