De skal lære deg å stoppe hullete sokker og sette på ei bot

VIL LÆRE DEG: Fra venstre MArit Beitnes, Dorte Rustad og Kjersti Aagaard fra Hof Husflidslag og Åsnes Husflidslag. De vil lære deg å stoppe sokker og reparere klær.

VIL LÆRE DEG: Fra venstre MArit Beitnes, Dorte Rustad og Kjersti Aagaard fra Hof Husflidslag og Åsnes Husflidslag. De vil lære deg å stoppe sokker og reparere klær. Foto:

Fikselaug er det nye tilbudet i Åsnes-biblioteket. Der skal nemlig kvinner fra husflidslagene i bygda lære deg å stoppe dine hullete sokker og reparere klær.

DEL

– Vi håper å kunne lære bort noe av det de fleste kunne for mange år tilbake.

Det sier Kjersti Aagaard, Marit Beitnes og Dorte Rustad. De to førstnevnte er aktive i Hof Husflidslag, Rustad i Åsnes Husflidslag. Det er de to lagene som har gått sammen og dratt i gang dette fikselauget. Og da er meningen at folk skal komme til biblioteket for å lære å gjøre slike reparasjoner selv, ikke for å få det gjort der og da.

Det hele skal foregå tre tirsdager framover. Første tirsdag i måneden er den som gjelder. I forbindelse med påsken i april blir det fiksedag første tirsdag etter påske i april..

Hvor lenge man skal holde på med fiksetirsdagene avhenger av oppslutningen de tre første gangene.

– Vi skal hjelpe folk i gang og lære dem å gjøre ønskede reparasjoner på klær, blant annet sy glidelås i klærne, som kan være en vanskelig nok oppgave. Vi vet hvordan det skal gjøres, og vi har lyst til å lære andre å gjøre det. I stedet for å kaste klær kan de repareres og brukes lenger, sier Kjersti Aagaard, Dorte Rustad og Marit Beitnes.

At de drar i gang et slik fikselaug nettopp i biblioteket, er på grunn av sentral beliggenhet i forhold til folk fra hele kommunen. Kanskje blir det aktuelt å fortsette i lagenes egne lokaler hvis interessen og frammøtet blir bra de tre første gangene. Den avgjørelsen tar man senere.

– Vi tror det er et behov for mange av de yngre å lære litt om hvordan man stopper en hullete sokk, og hvordan man setter på ei bot. Nå er vi innstilt på å hjelpe dem som ønsker det, å komme i gang, sier kvinnene i husflidslagene i Hof og Åsnes.

Artikkeltags