Det blir Solør-leker med gull til alle

GULL: Hele arrangementet er blitt et gull for deltakerne. Nå er det klart for den tredje utgaven av Solør-lekene. Sentrale i arrangementet er fra venstre Linda Lie i Kjellmyra idrettslag, Karianne Bergersen i VArig tilrettelagte tjenester, avdelingsleder Agnar Holberg i Varig tilrettelagte tjenester og Roy Erik Myrvang, leder i Kjellmyra idrettslag.

GULL: Hele arrangementet er blitt et gull for deltakerne. Nå er det klart for den tredje utgaven av Solør-lekene. Sentrale i arrangementet er fra venstre Linda Lie i Kjellmyra idrettslag, Karianne Bergersen i VArig tilrettelagte tjenester, avdelingsleder Agnar Holberg i Varig tilrettelagte tjenester og Roy Erik Myrvang, leder i Kjellmyra idrettslag. Foto:

Det er egentlig vinterleker, og det er ennå et lite håp om at det kan komme snø til Solør-lekene for funksjonshemmede siste lørdagen i februar. – Leker blir det uansett. Vi har programmet klart, enten det blir på snø eller bar bakke.

DEL

Karianne Bergersen er en av ildsjelene bak tiltaket. Solør-lekene er arrangert to ganger og har vært en suksess med nærmere 40 deltakere og omtrent like mange ledsagere. Nå kan deltakerantallet stige betraktelig ettersom også Elverum og Kongsvinger er invitert. Forhåpentlig kommer det deltakere fra de to kommunene også.

Det er Kjellmyra idrettslag og Varig tilrettelagte tjenester i Åsnes kommune (VITT) som står bak Solør-lekene, og det hele foregår i Idrettsparken Kjellmyra.

Mange aktiviteter

Ski, skøyter og akebrett er det i øyeblikket stor fare for at det ikke blir mulig å gjennomføre denne gangen. Men uansett, snø eller ikke, det blir mange aktiviteter på programmet. Det er disse:

* Orientering.

* Skyting.

* Tur med hest og kjerre.

* Natursti.

* Tur med firehjuling og vogn.

* Bankett med medaljeutdeling der alle får gull.

* Fest og dans til musikk ved Tommy Michaelsen.

HØYTIDELIG: Slik var det under åpningen i fjor da ilden ble tent for lekene.

HØYTIDELIG: Slik var det under åpningen i fjor da ilden ble tent for lekene. Foto:

Lekene åpnes ved ordfører Kari Heggelund i Åsnes og ordfører Rune Grenberg i Grue. Det skal tennes en olympisk ild ved en av deltakerne, og veterankorpset spiller. Det har vært en høytidelig og flott åpning de to gangene lekene er arrangert, og det blir også denne gangen.

Frivillige stiller opp

Mens deltakerne som har behov for en ledsager, noen også to, blir det i tillegg et stort antall personer som stiller frivillig opp for å hjelpe til. Frivillighetssentralen i Åsnes stiller med 11 personer.

– Vi håper også at det kommer en god del publikum for å heie på utøverne. Deltakerne fortjener en slik oppmerksomhet. For det er store prestasjoner de kommer til å gjøre under lekene, sier Karianne Bergersen, som jobber i Varig tilrettelagte tjenester og er en av dem som tok initiativ til Solør-lekene.

Hun får støtte i sitt ønske av avdelingsleder i tjenesten, Agnar Holberg, og Linda Lie og Roy Erik Myrvang i Kjellmyra idrettslag.

Lokale forretninger stiller opp som sponsorer og bidrar sterkt til at det er mulig å gjennomføre det hele. Målet er at lekene skal bli et fast årlig arrangement.

Artikkeltags