Det rosa rådhuset

LEGGES MERKE TIL: Sett fra riksveg 2 ser det slik ut med lyseffektene på rådhuset i Åsnes.

LEGGES MERKE TIL: Sett fra riksveg 2 ser det slik ut med lyseffektene på rådhuset i Åsnes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så fort mørket senker seg over Solør kommer rådhuset på Flisa til å lyse litt ekstra i månedene framover. I disse kvelder, netter og tidligere morgener er rosa fargen. Det passer bra akkurat nå ettersom oktober er måneden for Kreftforeningens aksjon om å vise omtanke og bære en rosa sløyfe denne måneden.

DEL

Årsaken til dette ekstra lyset på deler av rådhusbygget, er at man ut fra stedsanalysen som ble gjennomført i 2015 satte av en halv million kroner til gode og synlige tiltak. I løpet av 2018 satte folk fra kommuneadministrasjonen, grenderådet og handelsstanden seg ned for å klekke ut en bra løsning.

Et signalbygg

De gikk gjennom stedsanalysen. Handelsstanden og grenderådet ønsket et utkikkspunkt på Flisa, og det ble en paviljong på Nedre Kjølen.

– Det kom også et innspill om at det var ønskelig med en eller annen lyseffekt for å fremheve noe i Flisa sentrum. At man ønsket et signalbygg, og det ble da pekt på rådhuset. Det ligger slik til at alle som passerer rundkjøringa, uansett hvor de kommer fra og hvor de skal, ser bygget. Rådhuset ble valgt som et signalbygg.

– Det ble engasjert et firma til å komme med forslag og tilbud. Det ble det samme firma som leverte den nye julegata. De har også montert det nye anlegget på rådhuset og er i full gang med å justere lyset. Nå skal det prøves ut en ukes tid før det blir avgjort hvilken farge det skal ha, om det skal lyse i en farge hele tiden, eller om det skal skifte, pulsere eller bli andre løsninger på det, forteller sektorleder for samfunnsutvikling i Åsnes, Otto Langmoen.

Reaksjonene fra publikum er som ventet litt forskjellige. Noen har ikke sans for det, mens de fleste vi har snakket med, synes det er all right og et blikkfang for alle som passerer forbi under den mørke delen av døgnet. Og den blir bare lenger og lenger en lang periode framover.

Kanskje mer

Langmoen er spent på hvordan det blir med fargevalg og annet rundt dette. Han mener valget av rådhuset som signalbygg er naturlig. ellers er han spent på om det kan bli flere bygg eller annet som pekes ut til også å være et signalsted på Flisa.

– Nå tester vi i første omgang ut dette, og jeg regner med at det meste er klart til helga. Da vil det bli tatt en avgjørelser for den videre prosessen. Jeg er selv veldig spent på hvordan dette blir. Målet er at det skal bli et triveligere sentrum gjennom vinteren, sier Otto Langmoen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken