Færder-festival med Solørs heftigste fiskekonkurranse

SENTRALE: Foran til venstre Rune Grenberg, som skal framføre en monomol, og kaptein på Solungen II, Kåre Fjeld. Bak fra venstre Thomas Bjørnstad i Solør Sportsfiskeklubb, Kåre Rudsæter som skal underholde, Hans D. Bakke i arrangementskomiteen, samt Johan Tørrisen i Solør Sportsfiskeklubb. Flisa-elva til vesntre og festivalareanaen i bakgrunnen.

SENTRALE: Foran til venstre Rune Grenberg, som skal framføre en monomol, og kaptein på Solungen II, Kåre Fjeld. Bak fra venstre Thomas Bjørnstad i Solør Sportsfiskeklubb, Kåre Rudsæter som skal underholde, Hans D. Bakke i arrangementskomiteen, samt Johan Tørrisen i Solør Sportsfiskeklubb. Flisa-elva til vesntre og festivalareanaen i bakgrunnen. Foto:

Solungen II skal på vannet ved Færder på Flisa. Det blir underholdning på l land. og der startes og avsluttes også Solørs heftigste fiskekonkurranse kalt Battle og Solør.

DEL

Festivalen er den opprinnelige Solungen-festivalen som tidligere er gjennomført en gang i Bergesiden i Våler og en gang i Sundkøyen i Grue. Nå er turen kommet til Åsnes, og festivalplassen blir der Flisa-elva og Glomma møtes ved Færder. Derfor heter også årets arrangement Færder-festivalen.

Fiskekonkurransen er det Solør Sportsfiskeklubb som står for. Det er en lagkonkurranse med to deltakere på laget.

Turer på Glomma

Et høydepunkt under festivalen lørdag vil for mange bli anledningen til korte turer på elva med Solungen II, som er opphavet til festivalen som for første gang ble avviklet for to år siden.

Rune Grenberg skal framføre en monolog skrevet Hans D. Bakke i festivalkomiteen. Bære Kåre skal spille og sørge for en del av underholdningen. Det skal grilles ved elvebredden, og festivalen som starter lørdag ettermiddag vil vare noen timer.

Værprofetene Bjørn Frang og Svein Sparby skal intervjues for åpen mikrofon, og det kan komme noen overraskelser i tillegg.

– Vi håper på bra oppslutning. At det er fiskekonkurranse med anledning til å fiske også på Færder, vil sikkert trekke noen ekstra, sier ildsjelene bak det hele, Kåre Fjeld og Hans D. Bakke.

Når det gjelder framtida, er det ikke tatt noen avgjørelse på om man skal starte på en ny runde med arrangementer i de tre Solør-kommunene eller ikke.

– Dette må vi se nærmere på når vi evaluerer etter helgas festival. Det vi vet vi skal gjøre framover, er å merke forskjellige sundsteder langs Glomma i Solør, forteller Fjeld og Bakke.

Fiske i hele Solør

Fiskekonkurransen Battle of Solør ble holdt for førte gang i fjor. Det ble en suksess, og derfor kjører Solør Sportfiskeklubb videre med konkurransen. Den starter på Færder lørdag formiddag og avsluttes på samme sted på tidlig kveld. Det er seks timer fisketid, alle metoder er tillatt, og man kan fiske hvor man vil i Solør. Etter konkurransen blir det grilling, premieutdeling og sosialt ved Færder.

Fiskekonkurransen er en poengkonkurranse der følgende gjelder:

 • Hvert lag består av to fiskere.
 • Største abbor målt i lengde fir fem poeng.
 • Største gjedde mål i lengde gir fem poeng.
 • Største ørret målt i lengde gir fem poeng.
 • Hver fangede art gir ett poeng.
 • Laget med flest poeng vinner konkurransen.
 • Kun stangfiske er tillatt, og hver deltaker har kun lov til å bruke en stang.
 • Alt fiking må skje i de tre Solør-kommunene.

Lagene kan maksimalt ha en avstand mellom sine to deltakere på 100 meter.

 • Deltakere som fisker fra båt skal alltid vike for deltakere som fisker fra land, uansett hvem som kom først til plassen.
 • Fangst skal dokumenteres med kamera og utdelt målebånd.
 • Dersom noen kommer for sent til registrering ved konkurranseslutt straffes det med ett poeng i trekk de første 10 minuttene, Det øker med ytterligere ett poeng pr. 10-minutter videre.
 • Kan ikke vinnerne kåres ved fisketidens slutt, blir det ny fisketid på 30 minutter med samme regler.

Artikkeltags