Gå til sidens hovedinnhold

Folk storkoste seg – Leif og Vidar så Sandbeck på samme scene for 57 år siden

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi var ikke gamle karene i 1961, men vi husker godt at Vidar Sandbeck sto på scenen her i 1961 og sang den nyskrevne «Pengegaloppen» Fredag kveld var Leif Salberg og Vidar Beck på plass i en stinn brakke i Hof samfunnshus og storkoste seg med Sandbeck-hyllesten «På folkemunne»

Kabareten laget av og framført av Teater i Glåmdal fikk en pangstart på turneen i nettopp Hof samfunnshus. Ettersom Sandbeck var halvt solung med aner til nettopp Hof, var det naturlig for Teater i Glåmdal å legge premieren og 100-årshyllesten til samfunnshuset.

 

Ikke uventet ble det folkevandring til premieren, og ikke uventet gikk forestillingen med Øivind Roos som mannen bak det hele, rett hjem. Sjelden har stemningen vært så stor på ærverdige Bøndernes Hus, nå Hof samfunnshus. Det ble trangt om plassen, men det tenkte ingen på. For den ene fulltrefferen etter den andre ble servert fra scenen. Den drøye halvannen timen det hele varte, føltes som den gikk i rekordfart.

Teater i Glåmdal med Øivind Roos i spissen skal framføre forestillingen i alle sju kommunene i sørfylket, og man stikker også en tur innom Hamar og Årnes.

Der du bor

Bjørn Vidar Sletten, sentral i det meste som skjer i Hof, er veldig godt fornøyd med Teater i Glåmdal og at de legger premierer også ut i grendene.

– De har jo et slagord som sier «der du bor». Det er bare fantastisk. Ikke alt bør legges til sentrum. Dette var en fantastisk forestilling. Nå gleder vi oss bare stort til premieren på Håkon Banken-forestillingen Teater i Glåmdal kommer med. For det blir premiere på også den på Hof samfunnshus, et par hundre meter fra der Håkon vokste opp, sier Sletten.

Kjetil Foseid sto for første gang på scenen i Hof, er ekte hoffer selv, og gjorde suksess. Han ble tatt imot med jubel og applaus.

 

Fornøyd med premieren er også Øivind Roos.

– Det var virkelig god stemning på samfunnshuset. Folk har tatt veldig godt imot oss så langt, og jeg håper at det fortsetter slik. Vi har fått bare gode tilbakemeldinger, sier Øivind Roos.

Fullt hus var det ikke i Grue rådhus lørdag kveld.

– Der er kinosalen veldig stor. Hadde vi spilt i et lite lokale, hadde det vært fullt der også, sier Øivind Roos.

 

Kommentarer til denne saken