Her selges kofferten til Olsen-banden

Det var selvsagt ikke kofferten til Kjell i Olsen-banden som gikk under hammeren ved politiets auksjon på Flisa lørdag. Men den var akkurat maken, som Solør-politiets sjef sa det. – Hvor mye den er verd, er vanskelig å si. Vi har i alle fall ikke funnet noe verdifullt i den.

DEL

Mattis Briskerud er sjef for politiet i Solør. Lørdag var han auksjonarius under politiets auksjon over gjenstander av alle slag.

Det handlet om alt fra bilder i glass og ramme til den nevnte kofferten, mye elektronikk, sykler og mye annet som du kan både tenke deg og ikke tenke deg, var med på auksjonen over tjuvgods og hittegods som politiet ikke hadde funnet de rette eierne til. Så da ble det ekstra kroner i statskassa i stedet.

Mange gjorde skikkelige kupp, andre fant noe de var ute etter, enten det var stort eller lite. Vi kan for eksempel nevnte fotoapparater av toppmerkene til flere tusenlapper som gikk unna for noen hundrelapper.

En gammel popcornmaskin fant sin eier, og med på et salget fulgte et råd fra auksjonarius:

– Det ser ut som det følger med noen gamle popcorn også, så det kan nok lønne seg for den nye eieren å ta en runde med vann og salo.

– Jeg vet nå ikke om jeg kommer til å bruke den. Den blir vel mest en artig gjenstand å ha stående, sa en fornøyd kjøper.

Strålende solskinn og flere hundre personer var det på Sjakkbrettet i Kaffegata. Auksjonen ble uten tvil den store attraksjonen under høstfesten på Flisa. Den samlet mye folk alt fra visningen startet tidlig på morgenen og mer eller mindre trollbandt dem til auksjonsplassen så lenge den varte.

Ellers gikk handelen for fullt i forretningene. Det var underholdning, torgsalg, stands og mye blide folk som koste seg i mange varmegrader. Høstfesten ble rett og slett en av de finere på mange, mange år.

Handelssenteret Flisa har ellers hatt en konkurranse gående om hvem som har den fineste uteplassen ved sin forretning i gata. Den prisen gikk til Janne Marie Negård og hennes gullsmedforretning.

Ellers skal politiet snart inn i helt nye lokaler ved beredskapssenteret på Flisa. Derfor var det greit for ataten å bli kvitt så mye som mulig før flyttingen dit i løpet av senhøsten.

Se flere bilder i karusellen øverst i saken

Artikkeltags