Idas (9) sjølskrevne låt gav navnet på 40-årsjubileet

 TRØKK: Her er det fullt trøkk under et av numrene fra scenen.

TRØKK: Her er det fullt trøkk under et av numrene fra scenen. Foto:

Av

Kulturskolens 40-årsjubileum ble feiret med konsert og kjempekake. Det skapte begeistring og glede i de fullsatte salen der elever med entusiasme og stor innlevelse framførte en rekke nummer.

DEL

Det var også et egenskrevet av ni år gamle Ida Øien Damhaug som gjennom sin selvkomponerte låt «Vi lever av musikk» også ga navn til konserten.

Den fikk nemlig samme navn som Idas låt. Hun framførte selv den fengende sangen og høstet stor applaus. Etter sigende skal det være lærer ved Kulturskolen i Åsnes som er en stor inspirator til å skape egen musikk.

Hele spekteret

Det nøye regisserte jubileumsprogrammet omfattet hele spekteret av musikk gjennom de fire tiårene kulturskolen har virket. Det handlet om alt fra hardrock til visekunstneren Odd Nordstogas musikk. Arrangementene var det pianolærer Torjus R. Hom som hadde tilrettelagt.

Solinnslagene vitnet om at elevene er kommet et godt stykke videre i det de er aller mest opptatt med på fritiden. Med den meget vellykkede jubileumskonserten bak seg, tar de fatt ytterligere motivert for de gjerne vil bli endre bedre til.

Spesielt morsomt var det å se de aller minste elevene utfolde seg. Det lover godt for rekrutteringen til sang- og musikklivet i kommunen.

Dyktige lærerkrefter

Hvert år utføres det et betydningsfullt arbeid i kulturskolen, noe det også ble understreket av høyeste administrative hold ved konsertens slutt. DA ble lærerkreftene hedret.

Den dyktige staben lærere har helt tydelig gjort en meget god jobb. De deltok også selv med liv og lyst under den timelange jubileumsmarkeringen Rådhuskinoen kulturhus på Flisa.

Mellom opptredenene på scenen ble det vist filmsnutter som fortalte om det daglige arbeidet i kulturskolen.

I dem fullsatte salen var det naturlig nok mest foreldre, kanskje noen besteforeldre, søsken og slekt ellers. De fikk en hyggestund som en fin ouverture til julehøytiden.

Kulturskolerektor Elin Myhre er svært godt fornøyd med konserten og forteller at tilbakemeldingene fra salen også var entydige. Alle var imponert over elevenes prestasjoner.

Og den store bløtkaken smakte fortreffelig, og nesten alt ble fortært på stedet. Kulturskolen i Åsnes har nå rundt 80 elever, de fleste mellom ni- og 16 år. I øyeblikket er det bare én voksen elev.

Artikkeltags