Malingen er terapi for Roger:– Føler meg moden for en utstilling nå

MEST ABSTRAKT:  Det er mest abstrakte bilder Roger Kordahl nå stiller ut i biblioteket i Åsnes. Men det er også et par konkrete innslag.

MEST ABSTRAKT: Det er mest abstrakte bilder Roger Kordahl nå stiller ut i biblioteket i Åsnes. Men det er også et par konkrete innslag. Foto:

Han har alltid vært en fremragende tegner. Etter hvert har også kunstmalingen blitt en viktig del av livet til Roger Kordahl i Åsnes. Nå stiller han ut i biblioteket i Åsnes.

DEL

Det handler om abstrakte bilder med et par ganske konkrete innslag der det ikke er tvil om hva det handler om. Januarutstillingen i biblioteket er en litt mørkere utgave enn en forrige han hadde.

– Verden er ikke blitt hverken lysere eller bedre.   Det gjenspeiler seg nok i disse bildene. De er også en form for eksperimentering der jeg forsøker å presse meg selv litt, utlevere meg selv litt. Det går i rykk og napp. Noen ganger kan jeg holde på i lange perioder, mens det andre ganger er stopp. Et mål er å finne mitt eget uttrykk, sier Kordahl.

Han er ikke ute og henter ideer og motiver. De kommer fra hans eget hode og blir til undervegs.

– Jeg kan nok ha en viss anelse om hvordan det skal bli, hvordan det skal vokse seg til. Jeg liker å jobbe med farger. Så blir det opp til de som ser bildene å finne ut hva det enkelte bildet betyr for dem, hva det gir uttrykk for slik de ser dem, sier Roger Kordahl.

Han har aldri stilt ut noen av de mange hundre tegninger han har laget. Om det kommer en utstilling med noen av disse, har han ikke tenkt så mye på. De som har sett dem ønsker sterkt at det må bli det.

Nå kan man i første omgang se maleriene i biblioteket på Flisa ut denne måneden.

Artikkeltags