Mester før semifinalen - nå vil Ben Philip opp i en tøffere klasse

MESTER: Ben Philip Gundersen med premier og blomster etter at han ble nordisk mester sammenlagt etter tredjeplassen i svenske Tierp søndag.

MESTER: Ben Philip Gundersen med premier og blomster etter at han ble nordisk mester sammenlagt etter tredjeplassen i svenske Tierp søndag. Foto:

Alt før semifinalen i den sjuende - og siste runden i Rally X Nordic i Tierp utenfor Stockholm var det klart at Ben Philip Gundersen fra Kjellmyra var årets nordiske mester. Han kjører i klassen Supercar lite og har planer om å kjøre Supercar neste år.

DEL

– Det avhenger helt av om vi får på plass noen flere sponsorer. Det koster en god del ekstra å gjøre det klyvet opp til Supercar. Jeg har lyst til å prøve, men det blir ikke snakk om å skaffe noen ny bil før budsjettet er på plass, sier Ben Philip Gundersen på veg hjem etter en tredjeplass i det avsluttende løpet like nord for Stockholm.

Suveren i år

Det er kjørt i alt sju runder i årets utgave av Rally X Nordic. Ben Philip har vunnet to av dem. Det var rundene i Danmark og Baltikum. I tillegg ble det en andreplass i Höljes og en tredjeplass nå i helga i Tierp. På hjemmebane på Finnskogbanen var det en punktering som ødela for nok en pallplass.

– Det hadde vært litt ekstra artig å avslutte med en seier nå i helga. Men en plass på pallen er absolutt godkjent, sier Gundersen.

Rallycross-sesongen er ikke over ennå. I november er det VM-runde i Sør-Afrika. Det kjører Gundersens klasse et slags supportmesterskap i tillegg VM for den ypperste eliten. Han ligger på tredjeplass der og håper å forsvare plassen sammenlagt på pallen etter runden i Sør-Afrika.

– Det hadde vært veldig all right å få til det. Jeg har ingen mulighet til å gå helt til topps sammenlagt. Men en god runde i Afrika og pallen sammenlagt er også godkjent, sier han.

Har utviklet seg

Ben Philip føler at han har utviklet seg som sjåfør i løpet av dette året. Og han håper den utviklingen skal fortsette neste år i en klasse høyere. Om det blir mulig, avgjør altså sponsorsituasjonen.

Blir det Supercar neste sesong antar han at han må velge mellom å kjøre Nordic X Rally eller EM-rundene.

– Det får vi se på når vi har klarhet i om det blir en klasse opp eller fortsettelse med Supercar Lite. Det skal egentlig mye til om det blir både Nordic X Rally og EM. Det blir så kostbart at det må på plass mer penger for å få det til å gå opp. Vi får se. Kjøring blir det i alle fall, sier den ferske nordiske mesteren.

Artikkeltags