NM-sølv til Solør-damene og bronse til Briskebyens herrer

SØLVJENTER:  Fra venstre Anita Meiningen, Jenny Mathiesen,  Nora Kjellås, Andrea Kvernhusløkken og Elin Mathiesen sikret sølv i ag-NM til Solør BK.

SØLVJENTER: Fra venstre Anita Meiningen, Jenny Mathiesen, Nora Kjellås, Andrea Kvernhusløkken og Elin Mathiesen sikret sølv i ag-NM til Solør BK. Foto:

To NM-medaljer ble det til Hedmark i lag-NM i bowling. Solør-damene leder finalen etter fire - av fem serier, men snublet litt i siste serie. – Litt surt der og da. Men vi er kjempefornøyd med sølv, sier veteranen på Solør-laget, Anita Meiningen.

DEL

Prestasjonen i lag-NM viser at det ikke var noen tilfeldighet at laget vant eliteserien sist sesong og ligger på medaljeplass i årets utgave av eliteserien.

Andreplassen i lag-NM kom etter jevnt bra spill av alle fire på laget, veteranen Anita Meiningen, og ungjentene Jenny Mathiesen, Andrea Kvernhusløkken og Nora Kjellås. Elin Mathiesen var reserve og innpisker på damelaget og fikk også en fortjent sølvmedalje rundt halsen.

Solør-damene åpnet NM-spillet over tre dager litt forsiktig, men spilte seg opp gjennom helga og ledet altså før aller siste serien.

– Vi må være, og er, fornøyd med sølv. Nå skal vi ta med oss dette inn i det videre seriespillet i eliteserien, sier Anita Meiningen.

Alt søndag er seriespillet i gang igjen, da med to hjemmekamper Arctic og Frogner.

Solørs herrelag kom ikke til finalen denne gangen. Klubben stilte med et rent ungdomslag.

– Det er viktig at de aller yngste får spille på seg litt mer rutine. Det vil betale seg på sikt, sier Gjermund Mathiesen i Solør BK.

Briskebyens herrer gikk sterkt ut i det innledende spillet og holdt seg hele tiden i nærheten av medalje og sikret seg til slutt bronsen. Gullet tok storfavoritten Trondheim BK med Christer Aker fra Elverum og Jonas Dammen fra Åsnes på laget.

Glåmdal BK s herrer spiller denne sesongen i serien under eliteserien. I NM viste de at de holder høyt nivp fortsatt og tok en sterk fjerdeplass.

Artikkeltags