Prøysen ville blitt stolt over Sønsterud-elevenes julespill

SNEKKER ANDERSEN:Snekker Andersen ble spilt av Magnus i femteklasse. Her er han på besøk hos en familie og snakker her med gamlenissen Kasper, til venstre, og de tre nisseungene Kristian, Ellinor og Jan Philip, samt nissemor Gunhild, til høyre.

SNEKKER ANDERSEN:Snekker Andersen ble spilt av Magnus i femteklasse. Her er han på besøk hos en familie og snakker her med gamlenissen Kasper, til venstre, og de tre nisseungene Kristian, Ellinor og Jan Philip, samt nissemor Gunhild, til høyre. Foto:

«Når nettene blir lange» het Prøysen-forestillingen 135 elever ved Sønsterud skole framførte i to forestillinger torsdag. Framføringen var rett og slett fenomenal.

DEL

Noe av det mest imponerende var hvor godt elevene kunne tekstene de skulle framføre, enten de snakket eller sang. Sitter resten av skolepensum like godt, er det bare å glede seg til resten av skolegangen. Og det hele ble framført med innlevelse, fynd og klem. Det er så en kan bli stolt av å tilhøre samme skolekrets.

At det ble en slik fulltreffer skal nok også instruktør Stein Bjørge Hansrud Skaslien ha. Han er profesjonell teatermann og har jobbet med elevene og forestillingen i mange timer i flere uker.

To fullsatte saler under framføringene ble garantert i julestemning og ga også uttrykk for det gjennom kraftig applaus.

– Det er virkelig moro at det gikk så bra. Alle har lagt ned en veldig stor og god jobb med dette. Det er terpet og øvd. Første hele gjennomkjøring hadde vi en uke før premieren, sier lærer Aud Randi Fossum som har vært med i gymnastikksalen under alle øvingene.

Alle elevene hadde en eller flere roller i forestillingen, enten det var som skuespillere på scenen, effektive og flinke scenearbeidere, korsangere eller statister. Alle var like viktige for at det kunne bli en slik suksess.

Det de framførte var altså Prøysen-tekster og melodier som Øivind Roos og Guren Hagen hadde satt sammen til en forestilling i Kongsvinger for noen år siden.

– Vi kontaktet Roos og spurte om vi kunne bruke det samme, og det fikk vi et absolutt ja til. Han syntes det ville være bare flott og moro om vi gjorde det. Vi har så tilpasset det enda litt mer til å passe for oss, sier Aud Randi Fossum.

– Er det flere store prosjekter på gang?

– Nå må vi nok ha skole resten av dette skoleåret. Men det kommer nok mer ved senere anledninger, sier lærer Aud Randi Fossum.

Artikkeltags