Solør-lekene med innsats og glede

STAKET I GANG: Viktor Lerudsmoen er i gang med sitt langrenn. Han fullførte i fin stil.

STAKET I GANG: Viktor Lerudsmoen er i gang med sitt langrenn. Han fullførte i fin stil. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De første Solørlekene for funksjonshemmede er gjennomført. Det ble langrenn, aking, natursti og hesteskyss med innsats og glede i Idrettsparken på Kjellmyra. Det bør bli en årlig begivenhet.

DEL

Nå kunne man nok ønsket seg en litt større deltakelse. Men de som stilte på de forskjellige startstrekene og gjorde sitt beste, hadde en fin dag. Og etter en så flott start som Solørlekene tross alt fikk, vil garantert flere bli med neste år.

De som stilte i de første lekene var fra Åsnes og Våler.

Grue var også invitert, som navnet Solørlekene tilsier, men hadde dessverre ingen med denne gangen.

Trivdes i lekene

– Veldig moro. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hvor fort det kommer til å gå, sa Viktor Lerudsmoen før sin langrennsstart. Viktor er sterkt svaksynt men lar ikke det hindre ham hverken i ski, sykkel eller som funksjonær i Kjellmyra idrettslag. Forrige helg var han i sving under idrettslagets 100-årsjubileum med aktiviteter i Idrettsparken.

Jeanette Pettersen hadde start nummer én og la ut med friskt pågangsmot.

– Det gikk greit, men kondisjonen er ikke som den burde. Jeg skal mer på ski i vinter og komme meg i litt bedre form. Moro var det, sa hun etter målgang.

– Jeg åpnet litt for hardt, men skal ta noen runder til etter en pust i bakken, sa Bjørnar etter å ha kjørt tre knallrunder i høyt tempo.

– Nå er jeg i alle fall varm og skal ta noen runder til, sa han, klar til ny innsats.

Full fart var det også i akebakken, og mange sto i kø for å få en kjøretur med Beret Rostads hesteskyss. Naturstien var også et populært tilbud.

Flott åpning

Det var Karianne Bergersen som fikk ideen om starte Solørlekene. Kjellmyra idrettslag tente på ideen, og idrettslaget sammen med Virksomhet for tilrettelagte tjenester i Åsnes kommune sto for arrangementet. Det ble tenning av olympisk ild, og det var hornmusikk ved Solør veterankorps med blant annet nasjonalsangen før de forskjellige aktivitetene tok til.

Ordfører Ørjan Bue og Karianne Bergersen sto for den offisielle åpningen og snorklippingen, og etter at en flott åpning var unnagjort, var det full aktivitet.

Artikkeltags