I gründeruka blir det ellers egen gründerdag i Grue rådhus onsdag ettermiddag. Der er tema hvordan lykkes som gründer. Der taler Grue-ordfører Wenche Huser Sund som selv er en gründer, Alexander Gamme som er polfarer og gründer, Tore Martin Skarpholt om velferdsteknologiselskapet Dignio AS og den automatiserte medisindispenseren Pilly.

Lokale gründere som skal fortelle om sin virksomhet er Kjetil Liøkel fra Sandermoen AS og Robert Bekkesletten fra Guru utvikling.

Etablererkurs

Markedsføring og økonomi er viktig uansett hvilken bransje noen har tenkt å satse innen.

– Det er gull verd med en slik utdannelse. Jo bedre grunnarbeid man legger ned, jo større er muligheten til å lykkes. Vi er heldige som har AB Utvikling i samme hus. De har ansvaret for etablererkursene i Hedmark og Oppland og gjør at vi har kort veg til ekspertisen på det området, sier konstituert daglig leder i Solør næringshage, Anette Strand Slettmoen.

Hun legger ikke skjul på at hun venter spent på kommunestyrets behandling og vedtak rundt næringshagens framtid og hvor mye kommunen er villig til å satse på den.

Kurshøst

AB Utvikling skal i gang med etablererkurs i Hamar, Kongsvinger, Rena og Tynset i løpet av høsten. Kursene berører viktige punkter som det å utarbeide et mål for den virksomheten den enkelte har planer om å starte. Første kurskveld er gratis, deretter betaler man 1100 kroner i egenandel. Kursene går over seks kvelder hver på fire timer. Det er videre en time vegledning med kommunens næringsapparat og fem timer vegledning med kursholder.

Kursholderne i AB Utvikling, Aud Christensen og Bernt Hjelmervik, er selv gründere og har mange års erfaring me etablererkurs.

– Dette er kurs for alle som akter å starte noe nytt, og det er også nyttig for dem som eventuelt vil videreutvikle sin virksomhet, uansett bransje. Her får man jobbe seg fram til en modell for sin virksomhet, presentere den for et panel og få nyttige tilbakemeldinger, sier Bernt Hjelmervik.

Han forteller om bra interesse for høstens kurs. Størst er interessen og oppslutningen i Hamar og Solør.