Solør-politiet får nye lokaler

FÅR NYE LOKALER:  Lensmannen i Solør, Jørn Flatha, for nye lokaler til sitt mannskap på nærmere 20 personer senest første halvår 2019.

FÅR NYE LOKALER: Lensmannen i Solør, Jørn Flatha, for nye lokaler til sitt mannskap på nærmere 20 personer senest første halvår 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innlandet politidistrikt søker nå etter lokaler for nytt lensmannskontor i Solør. Interesserte utbyggere inviteres nå til å melde inn alternativer. Åsnes skal bygge nytt beredskapssenter, og lokaler der kan være et alternativ.

DEL

– Det er selvsagt en gledens dag når dette blir annonsert med det aller første. Vi utlyser nå våre behov, så får utbyggerne melde inn sine planer og forslag til løsninger som tilfredsstiller politiets krav. Vi vet at kommunenes beredskapssenter kan være et aktuelt sted. Huseier der vi er nå har sagt at de er interesserte i en utbygging, og ytterligere noen har signalisert at de vil være interessert. For oss er det et etterlengtet og betydelig skritt videre i riktig retning, sier lensmann i Solør, Jørn Flatha.

Senest første halvår 2019

De nye lokalene ønskes innflyttingsklare senest første halvår i 2019. Det er Politiets fellestjenester, Eiendom, som utlyser ønsket om nye lokaler. Det ønskes leid anslagsvis 1200 – til 1500 kvadratmeter brutto med garasjeanlegg og parkering i tillegg, i eksisterende, rehabiliterte eller nye lokaler.

Når det gjelder beliggenhet for lensmannskontoret, ønsker man å være i umiddelbar nærhet av riksveg 2 i eller i nærheten av Flisa sentrum med avgrensninger mot Glomma og Flisa-elva. Områder i tilknytning til dette vil også bli vurdert.

– Vi begynte å jobbe for dette for fire år siden. Først kom det melding om at ingen ville få bygge nytt i forbindelse med den nye reformen. Nå har politimesteren gitt klarsignal til nye tilpassede lokaler som tilfredsstiller de spesielle krav som stilles til slike lokaler, sier Solør-lensmannen.

Interessenter har frist på seg til 18. desember, altså en måneds tid, til å melde inn sine alternativer ved å sende inn prospekt for planlagt tilbudte lokaler. Det ønskes også uforpliktende å estimere pris pr. kvadratmeter for ordinære kontorlokaler.

Bygger beredskapssenter

Åsnes kommune skal bygge et nytt beredskapssenter like ved riksveg 2 på Sundmoen på Flisa. Kommunen har tidligere sagt klart at man gjerne ser politiet som en av leietakerne der for å samle flest mulig av nødetatene på et sted.

Kommunen er godt i gang med å forberede starten av byggingen.

– Vi har våre planer, ideer og tanker rundt utvidelsesmuligheter ved beredskapssenteret. Det er ikke noe problem å få dem inn der. Håper at politiet ser dette som et alternativ. Vi starter byggingen 1. februar. Vi har hatt med oss tanken hele vegen å ha med oss politiet. Vi skal prate og jobbe videre med de gode planene vi har hatt for dette lenge, sier ordfører Ørjan Bue.

Artikkeltags