Tar krafttak og vil bli best i Hedmark og Oppland

KLARE: Solør-russen er klar til innsats. Fra venstre Silje Foseid,  Martin Sjørbotten Skasberg, komitèleder Eline Jensen og Bodil Johanne Smedsrud.

KLARE: Solør-russen er klar til innsats. Fra venstre Silje Foseid, Martin Sjørbotten Skasberg, komitèleder Eline Jensen og Bodil Johanne Smedsrud. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Mange av oss har familier rammet av kreft. Vi ønsker å ta et skikkelig krafttak og bli den russen i Hedmark og Oppland som samler inn største russebidraget til arbeidet mot senskader.

DEL

Det sier aksjonskomiteen for Solør-russens avdelinger på Flisa og Sønsterud. De har alt hatt en fest og gitt overskuddet fra den, 24.000 kroner til årets aksjon. Onsdag skal de ut med innsamlingsbøssene. 45 av totalt rundt 60 russ ved de to avdelingene har sagt ja til å delta.

– Vi håper at noen til blir med når vi setter i gang tidlig onsdag kveld, sier leder for aksjonskomiteen ved Solør videregående skole, Eline Jensen.

– Vi har jobbet hardt med aksjonen fram mot aksjonsdagen vår. For vi ønsker virkelig å gjøre noe positivt og bli lagt merke til det. Som regel er det hvis vi gjør noe mindre bra det blir omtalt. Når det også handler om en så viktig sak som krafttak mot kreft, bør det være en selvfølge at vi stiller opp og gjør en solid jobb. Mange av oss har opplevd at nær familie er blitt rammet av kreft. Vi har hørt om hvordansen skader kan dukke opp og bli en belastning for mange. Vi ønsker sterkt å bidra med mest mulig penger til forskning rundt dette, sier Eline Jensen og hennes medruss i aksjonskomiteen.

Og da er selvsagt konkurransemomentet en ekstra drivkraft. Solør-russen samlet i fjor inn vel 80.000 kroner. Det er beste resultatet for Solør-elevene noensinne. Solør-russen har vært best i Hedmark og Oppland tidligere i denne aksjonen, og man har vært fjerdehest i landet.

– Vi satser på å slå fjorårets 80.000 kroner, og vi har ambisjoner om å bli best i Hedmark og Oppland. Så vi håper å bli godt mottatt når vi kommer rundt med bøssene onsdag kveld, sier Eline Jensen.

I tillegg til å gi penger rett i bøssene, er det mulighet til å bidra via vipps. Russen kommer til fots i de forskjellige boligfeltene i kommunen, mens det blir bil til flere steder i kommunen.

Et giversnitt på rundt 15 kroner pr. innbygger vil sende aksjonen over 100.000 kroner.

Artikkeltags