Venstre: – Vi må finne en løsning for Sønsterud

LIKTE DET: Beboerne ved Sønsterud bofellesskap likte det de hørte fra Kristian Botten Pedersen. De er glade for at flere politikere nå slutter seg til det ikke minst Per Roar Bredvold har frontet i flere år, nemlig at bofellesskapet skal eksistere videre.

LIKTE DET: Beboerne ved Sønsterud bofellesskap likte det de hørte fra Kristian Botten Pedersen. De er glade for at flere politikere nå slutter seg til det ikke minst Per Roar Bredvold har frontet i flere år, nemlig at bofellesskapet skal eksistere videre. Foto:

Sønsterud Bofellesskap var en av årsakene til at det ble brudd i koalisjonen med Venstre, Sp, H, Pp og Frp for tre år siden. Frp ville beholde bofellesskapet. Resten av posisjonspartiene ville det ikke. Nå går Venstres ordførerkandidat Kristian Botten Pedersen ut med at han vil jobbe bredt for at Sønsterud kan bevares og brukes.

DEL

Han har besøkt bofellesskapet et par ganger den siste tiden, senest tirsdag. Han vil nå at det settes ned en komité som skal jobbe fram en løsning for fortsatt bruk av bofellesskapet.

– Jeg husker stedet fra jeg var liten og min mor jobbet der. Det er ikke så mye annerledes nå. Det er et sjarmerende bygg med sjarmerende mennesker som trives godt. Også de som jobber der trives veldig godt. Jeg håper vi kan finne den rette løsningen, sier Botten Pedersen.

Ny situasjon

Han peker på at det har vært mye snakk om hva som skal skje med Sønsterud bofellesskap når det nye omsorgssenteret med 32 omsorgsleiligheter står ferdig på Flisa om ikke så mange måneder.

– Dette opptar naturlig nok så vel beboere som ansatte og pårørende. Jeg håper vi sammen kan komme fram til en løsning hvor det fortsatt kan være et sted der mennesker kan bo sammen, dele hverdager med gleder og sorger, måltider og selvsagt kostnader. Det vil i hvert fall jeg jobbe for, sier Botten Pedersen.

– Det er ikke bare fordi det nærmer seg valg at du nå sier dette?

– Nei, det er en ny situasjon og nye behov. Nå bygger vi omsorgsboliger på Flisa. Sønsterud er et fint og sjarmerende sted å bo, og der mange vil bo og trives. I øyeblikket har vi ikke fasiten på hvordan et fortsatt tilbud der skal være. Det er det vi sammen må sette oss ned og finne ut, sier Botten Pedersen.

Ser på Vålertunet

Fredag skal varaordføreren i Åsnes, Kristian Botten Pedersen, til Vålertunet for å se hvordan det populært stedet drives.

– Jeg ønsker å lære mest mulig om hvordan det driftes av en stiftelse. Det er viktig at vi ser til våre naboer og de åter de gjør ting på. Som vi kan lære av Grue når det gjelder skolefronten, kan vi lære av Våler når det gjelder de eldre. Det er en stor og spennende bygningsmasse på Sønsterud, og vi kan kanskje ved andre måter å bruke stedet på enn i dag kunne bruke mer av den totale bygningsmassen. Vi bør absolutt finne den løsningen, og det gjør vi best sammen alle partiene, sier han.

En del oppussing og eventuell ombygging vil kanskje måtte til. Det kan gi langsiktige løsninger, understreker Kristian Botten Pedersen.

Artikkeltags