Solør-juniorene dominerte i NM - og seks drar til EM

GULLJENTER: Jenny Mathiesen, til venstre, vant gull i single. Nora Kjellås og Andrea Kvernhusløkken sikret gull i double.

GULLJENTER: Jenny Mathiesen, til venstre, vant gull i single. Nora Kjellås og Andrea Kvernhusløkken sikret gull i double. Foto:

Bowling-juniorene til Solør BK fortsetter å dominere i NM. Nå har de spilt hjem fire gull, en sølv og fem bronse i junior-NM i Sarpsborg. Seks spillere fra Solør er tatt ut til junior-EM i Østerrike i påsken.

DEL

På jentelaget er tre av fire spillere fra Solør BK. De er Jenny Mathiesen, Andrea Kvernhusløkken og Nora Kjellås. I gutteklassen er tre av fire EM-deltakere fra Solør BK, nemlig Jonas Dammen, Eirik Bjørnstad Skoglund og Vetle Vålbekken..

Men før EM skal de samme spillerne til Doha for en stor turnering der. Jonas Dammen har tidligere vunnet den turneringen, men blir ikke med dit denne gangen.

Som ventet ble det gull til Jonas Dammen i eldre gutt. Han vant som han ville i sin klasse og var 172 poeng foran sølvvinneren. Klubbkamerat Eirik Bjørnstad Skoglund sikret seg bronse, mens Vetle Vålbekken ble nummer fire i finalespillet i samme klasse.

Dammen og Bjørnstad Skoglund vant double overlegent, og det ble bronse til Jonas Karlstad og Henrik Svartholt. Svartholt spilte også til bronse i single yngre gutt.

Jentene i Solør BK dominerer norsk bowling med ledelse i eliteserien, og juniorjentene forsynte seg skikkelig i medaljefatet i NM. Jenny Mathiesen er ennå i klassen yngre jenter. Supertalentet dominerer både i eliteserien og i turneringen, og hun var nærmere 500 poeng foran nummer to i NM-finalen. I den klassen ble det bronse til Vivill Sandlie Holtet.

I eldre jenter single tok Andrea Kvernhusløkken bronse.

I double sikret Nora Kjellås og Andrea Kvernhusløkken seg nok et gull. Der ble det sølv til Jenny Mathiesen og Vivill Sandlie Holtet.

Som vanlig hadde Solør BK den klart største troppen i NM, og klubben er fortsatt den beste på rekruttering i landet. Den imponerende arbeidet trenere og ledere i klubben legger ned, gjør at stadig nye talenter kommer fram og hevder seg. Det har også ført til at juniorene er så sterke og gode at de også imponerer i eliteseriekamper. Og det igjen har ført til kamp om plassene på laget. Solør BK kjemper denne sesongen om gull uten en eneste spiller utenfra Solør på hverken herre- – eller damelag. Sistnevnte leder eliteserien klart, mens herrelaget ligger på andreplass helt i ryggen på ledende Trondheim BK.

Artikkeltags