Solung startet og avsluttet VM-sesongen med seier

VANT:  Ben Philip Gunhdersen, i midten,avsluttet sesongen som han startet den, med seier.  Sondre Evjen, til venstre ble nummer to i finalen, mens Vasilli Griazin, Latvia, ble nummer tre.

VANT: Ben Philip Gunhdersen, i midten,avsluttet sesongen som han startet den, med seier. Sondre Evjen, til venstre ble nummer to i finalen, mens Vasilli Griazin, Latvia, ble nummer tre. Foto:

Ben Philip Gundersen kan se tilbake på nok en sterk sesong i konkurranse med verdens beste rallycrossførere i klassen RX2. Han startet sesongen med seier i Belgia i mai og avsluttet med seier i Cape Town i Sør-Afrika i november.

DEL

– Det ble en fjerdeplass sammenlagt over hele serien. Målet før siste løpet var å beholde femteplassen jeg lå på. Nå var vi med og snuste på tredjeplassen. Det endte til slutt bare to poeng bak pallen sammenlagt, sier Ben Philip Gundersen fra Kjellmyra.

Rallycross-sesongen er over, og den kunne ikke fått en bedre avslutning enn den gjorde i Sør-Afrika.

Fikk drømmeåpning

I første kvalifiseringsrunde kjørte Gundersen inn til beste tid. Det ble en drømmeåpning på runden i Cape Town. Han fulgte opp med nest beste tid i andre kvalifiseringsrunde og leder dermed løpet etter en dag.

– I tredje runde ble det en del harde fighter som tok mye tid. Jeg klarte å komme meg til mål, selv om tiden bare holdt til tiende beste i den runden. Gutta fikset bilen igjen, og vi ble klare til den siste kvalifiseringsomgangen, forteller Ben Philip Gundersen.

Han tok starten fra femtespor og kjørte inn til nok en bestetid. Dermed ledet han igjen etter endt kvalifisering.

I semifinalen var han nummer to inn i første sving og klarte å holde den plasseringen inn til mål. Dermed var han klar for tredjespor i finalen.

Dramatisk finale

Det ble en dramatisk finale der Gundersen fikk en veldig bra start og etter litt platekontakt i første sving, avanserte han til andreplass. Der lå han i halvannen runde.

– Lederen fikk problem med bilen og måtte bryte. etter fire- og halv svært nervøse runder, kunne jeg kjøre inn til seier. Det er alltid synd når noen får problemer med bilen sin. Men samtidig handler det om å være på rett sted til rett tid og gripe de sjansene man får, sier Kjellmyra-gutten som dermed også tok en knallsterk fjerdeplass sammenlagt, bare to poeng fra sammenlagtpallen.

KJØRTE FRA ALLE:  Ben Philip Gundersen i tet kjørte fra alle i finalen i løpet i Sør-Afrika.

KJØRTE FRA ALLE: Ben Philip Gundersen i tet kjørte fra alle i finalen i løpet i Sør-Afrika. Foto:

– Vi klarte godt og vel målet om å beholde femteplassen. Nå avsluttet jeg sesongen slik den startet, så vi kan gå i dvale med god samvittighet, sier Gundersen.

Han roser og takker alle som har engasjert seg og spilt betydelige roller for suksessen denne sesongen. Han har en trofast supporterskare som stiller på de fleste rundene gjennom sesongen. Sponsorene er viktige, og det egne teamet med mekanikere og familiemedlemmene er også veldig viktige brikker for at ting skal fungere og lykkes.

Artikkeltags