Storspill av Nora – og Solør-jentene på god veg mot GULL

DUNDRER PÅ: Solør-kvinnene som dundrer på veg mot seriegull i eliteserien er fra venstre Jenny MAthiesen, Nora Kjellås, Anita Meiningen og Andrea Kvernhusløkken.

DUNDRER PÅ: Solør-kvinnene som dundrer på veg mot seriegull i eliteserien er fra venstre Jenny MAthiesen, Nora Kjellås, Anita Meiningen og Andrea Kvernhusløkken. Foto:

(Trondheim BK – Solør BK 4-8). – Dette er utrolig moro. Vi var kanskje ikke blant gullfavorittene. Men ungjentene våre blir bare bedre og bedre og imponerer meg kamp etter kamp. Ingenting er avgjort, men vi er faktisk på veg mot gull i eliteserien tre runder før slutt.

DEL

Det sier veteranen, Anita Meiningen, på Solør BKs damelag i Macronligaen (eliteserien for kvinner) i bowling. Med borteseieren over Trondheim BK i helga hektet Solør-jentene av en av de hardeste konkurrentene til seriegullet. Solør BK har nå minst tre poengs ledelse hvis Artic Strike fra Tromsø vinner sine to hengekamper.

Om snaue to uker blir det seriefinale hjemme på Flisa da nettopp Artic Strike er motstander. Med hjemmeseier for Solør BK der, er gullet så godt som klart.

– Kampene skal spilles først, men det ser veldig lyst ut. Med den rutinen ungjentene nå begynner å få, og med det spillet de presterer i kamp etter kamp, kan dette gå hele vegen, sier Anita Meiningen.

– Men det er også en trygghet for dem å ha noen å holde litt i hånda iblant?

– Det er klart det kan være greit for dem. Vi må i alle fall være fire for å spille. Så vi bidrar vel alle fire. Men jeg synes ungjentene fortjener veldig mye ros for sitt spill, sier hun.

I kampen mot Trondheim BK, som har to landslagsspillere, var det Nora Kjellås som førte an med et snitt på 211 med 211 i snitt over fire serier. Hun avsluttet med knallsterke 253 i fjerde serien.

Slik spilte SOlør-damene:

Nora Kjellås 846, Jenny Mathiesen 744, Andrea Kvernhusløkken 725 og Anita Meiningen 686.

En av styrkene til Solør BK er at det i hver eneste kamp er minst en av de fire på laget som står fram og storspiller. Denne kampen var det altså Nora Kjellås som førte an.

Artikkeltags