Gå til sidens hovedinnhold

De leker seg inn i en dokumentar om Sandbeck

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag er det premiere på kabareten «quot;På folkemunne»quot;, en slags dokumentar der mennesker som har møtt Vidar Sandbeck forteller om det. Mye er basert på reelle hendelser, noe er ren fantasi og spekulasjon og personlige betraktninger.

Det er Teater i Glåmdal som på denne måten feirer Vidar Sandbecks 100-årsjubileum. Premieren på kabareten er i Hof samfunnshus. Og det er ingen tilfeldighet at det skjer der. For Sandbeck var halvt solung. Morsslekta var fra nettopp Hof.

Forestillingen skal framføres også i de andre kommunene i sørfylket, samt på Hamar og Årnes. I alt blir det ni forestillinger.

Med dyp respekt

– Vi har behandlet sangene med dyp respekt i denne forestillingen, og jeg tror han tilgir oss et og annet utsving og avvik fra originalinnspillingene. Så det er bare å klappe og le og ha en fin opplevelse med oss, sier mannen bak kabareten og teatersjef i teater i Glåmdal, Øivind Roos.

Han tror at man sikkert kan bli tatt på kronologiske og biografiske feil og unøyaktigheter. Noen er helt bevisste, mens noen er ekte tabber begått av manusforfatteren, altså Roos selv.

– Vi leker med stoffet i en teaterdokumentar der publikum vil møte en rekke personer som forteller om sine møter med Sandbeck i en blanding av ekte – og fiktive historier. Sangene framføres som renspikka kabaret- og revynummer før det hopper over til de virkelig alvorlige ting Sandbeck skrev om. Vi har tatt med en del av de mest kjente sangene han skrev og noen av de mindre kjente, forteller Øivind Roos.

Han lover at når folk går hjem etter forestillingen, skal de både ha ledd og grått en god del og fått en opplevelse de forhåpentlig vil huske en stund.

Slik er programmet

Forestillingen er en toakter på rundt halvannen time.

I første akt er følgende av Sandbecks sanger med: På folkemunne, I Rosvea Lund, Tirilill vals, Når livet danser, Regnbågabrua, Ola Torader, Pengegaloppen og Bildilla.

I andre akt er det The Crazy Boys, Blådansen, Postadresse Hollywood, Gull og grønne skoger, Heksedans, Je vil ha en verdensmester, Et bitte lite miniskjørt, Gartner Gundersen, Legende og Menuett i mai.

På scenen som aktører og musikere er Belinda Mellum, Lars Thyholdt, Kjetil Foseid, Lars Ovlien, Even Finsrud, Kjetil Hjerpset, Øivind Roos og Mette J. Skogbakken.

Regi og musikalsk tilretteleggelse stor Øivind Roos for, mens Mette J. Skogbakken har ansvaret for scenografi, kostymer og rekvisitter. Sindre Kløften er lydansvarlig, Åse Lukerstuen er inspisient og turnéansvarlig, Lars Ovlien har ansvar for design og trykksaker, mens Ovlien og Roos er programredaktører.

Kommentarer til denne saken