Trafikksikkerhet på timeplanen: – Livsviktig å bli sett

TRÅR TIL:  Disse seks elevene med trafikksikkerhet som valgfag delte ut reflekser til ungdomsskolens elever. De er fra venstre Susanne Elisabet Aune, Vebjørn Lundal,Oliver Sandberg, Vetle Hammer, Ingeborg Tødås og erland Thingnes. Foran leder i Åsnes kommunale trafikksikkerhetsutvalg, Solfrid Storholt.

TRÅR TIL: Disse seks elevene med trafikksikkerhet som valgfag delte ut reflekser til ungdomsskolens elever. De er fra venstre Susanne Elisabet Aune, Vebjørn Lundal,Oliver Sandberg, Vetle Hammer, Ingeborg Tødås og erland Thingnes. Foran leder i Åsnes kommunale trafikksikkerhetsutvalg, Solfrid Storholt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På refleksens dag torsdag ble det delt ut mange reflekser i Åsnes-skolene. Og elever i tiendeklasse ved ungdomsskolen skal lage film og hvor livsviktig det er å bruke refleks i mørketiden.

DEL

– Det er veldig bra, et kjempebra tiltak som nok vil få mange til å skjønne hvor viktig det er å bli sett ute i trafikken, sier leder i trafikksikkerhetsutvalget i Åsnes kommune, Solfrid Storholt.

Hun var rundt med mange hundre reflekser på refleksens dag, blant annet ved ungdomsskolen og ved Åsnes Opplæringssenter. Aksjonen er støttet med reflekser fra de lokale bankene, Statens vegvesen og Trygg Trafikk.

På timeplanen

Trafikksikkerhet står på timeplanen som valgfag for tiendeklassingene. Det er riktig nok ikke mer enn halvannen time i uka, men det viktige 90 minutter. Lærer i faget, Tom Olsen, forteller at elevene som har valgt trafikksikkerhet, er ivrige og tent på å lage filmen som skal vise betydningen av å bruke refleks.

Torsdag delte de ut refleks til samtlige elever i alle klasser ved Åsnes ungdomsskole, og de var med leder i det kommunale trafikksikkerhetsutvalget på å understreke viktigheten av å bli sett i trafikken.

– Elevene er veldig giret på å kjøre et slik prosjekt med å lage filmen og vise den for alle andre elever ved skolen. Vi har bare halvannen time i uka til dette valgfaget, men alle er innstilt på å gjøre maksimalt ut av det. Filmprosjektet ser ut til virkelig å slå an, sier lærer Tom Olsen.

Trafikkdag kan glippe

Åsnes ungdomsskole og Våler ungdomsskole har tidligere hatt en trafikkdag sammen ved Vålerbanen på Braskereidfoss. Det har vært en kjempesuksess. Nå kan det se ut til dette skoleårets trafikkdag kan komme til å gå i vasken. programmet som er satt opp krever to dager, og det finnes det i øyeblikket ikke penger til.

– Vi fikk nå plass til bare 60 elever om gangen, hvilket gjør at det må kjøres over to dager. Det vil koste mellom 50.000- og 60.000 kroner. Så mye har vi dessverre ikke til disposisjon. Synd, for fjorårets trafikkdag var veldig bra og nyttig, sier lærer ved Åsnes ungdomsskole, Tom Olsen.

Eneste mulighet til å kunne gjennomføre en slik trafikkdag ved Vålerbanen dette skoleåret, er at noen kommer på banen og sponser det som vil til av kroner for å sikre trafikkdagen, en dag som gir elevene en skikkelig aha-opplevelse, slik den gjorde det forrige skoleår.

Artikkeltags