Posisjonen fornøyd med eget politisk regnskap i Åsnes – og de tror på mer

VIL VIDERE: Samarbeidspartiene i Åsnes vil videre i fortsatt samarbeid. Fra venstre Rune Sørlie(Pp), Kari Heggelund(Sp), Tonje Lillemo(H) og Kristian Botten Pedersen(V).

VIL VIDERE: Samarbeidspartiene i Åsnes vil videre i fortsatt samarbeid. Fra venstre Rune Sørlie(Pp), Kari Heggelund(Sp), Tonje Lillemo(H) og Kristian Botten Pedersen(V). Foto:

De er mest fornøyd med en kommunal økonomi på bedringens veg. De vil gjerne styre en periode til. Og de utelukker ikke at enda flere kan komme inn i det gode selskap.

DEL

– Det er egentlig ikke så stor forskjell på de seks partiene som stiller til valg i Åsnes. Alle vil det beste for innbyggerne, men prioriterer kanskje litt forskjellig.

Det sier Sps førstekandidat i Åsnes, Kari Heggelund, Høyres Tonje Lillemo, Pps Rune Sørlie og Venstres Kristian Botten Pedersen i forbindelse med en presentasjon av posisjonspartienes politiske regnskap for den siste perioden.

– Vi har samarbeidet godt i flere perioder til beste for innbyggerne. Og vi fortsetter gjerne i et bredest mulig samarbeid. Men valgresultatet vil selvsagt spille en rolle i denne sammenheng, sier de videre.

Ut av uføret

– Vi har vært gjennom et par veldig krevende perioder for å komme ut av det langvarige økonomiske ulendet vi var i tidligere. Nå kan vi se tilbake på et par år hvor vi har kunnet sette av penger på fond, sier Rune Sørlie (Pp).

Høyres førstekandidat, Tone Lillemo, peker på at det fortsatt vil være viktig å ha god økonomisk kontroll, slik at man kan bygge videre på den gode utviklingen man har sett den siste perioden, at man fortsatt skal kunne ta viktige investeringer for framtida.

Kari Heggelund (Sp) peker på viktigheten av å ha god kontroll på pengene.

– Alle som bor i Åsnes vil jo kommunen skal være et veldig godt sted å bo. Vi må være smarte i bruken av pengene vi har, og jeg tror at vi kan få mye ut av å dyrke samarbeidet mellom kommunen, næringslivet og frivilligheten, som Solørmartn, Bua og grenderådene gode eksempler på, sier Sps ordførerkandidat, Kari Heggelund.

Alle fire trekker fram Landsbyen Flisa, prosjektet med grenderådene, nytt beredskapssenter og legesenter, den rekordstore fiberutbyggingen som snart vil gi tilbud om høyhastighets internett.

– Det viktigste av alt er at kommunen er ute av Robek og kan satse igjen, sier de fire.

Bra utvikling

Kristian Botten Pedersen (V) peker på det han karakteriserer som utrolig bra utvikling på Flisa.

– Det er de store heisekranene et bevis på. Næringslivet går bra, og vi får stadig nye reiselivsaktører som blant annet vil satse på Finnskogen. Jeg er også strålende fornøyd med at vi har sikret elevene i Åsnes-skolen tipp topp IKT-utstyr i den foregående perioden. Vi vil fortsette å løfte oppvekstsektoren, avslutter Botten Pedersen.

Ellers håper de fire samarbeidspartiene at alle bruker stemmeretten sin den 9. september.

– Åsnes er et kjempeflott sted å bo, og vi er optimister med tanke på framtida. Vi kommer til å samarbeide godt om å gjøre det enda bedre også i neste periode, sier de fire representantene for samarbeidspartiene.

Artikkeltags