Slik blir det nye Åsnes kommunestyre – og de gjorde begge kjempevalg

VINNERE: Kari Heggelund kommer i glass opg ramme på veggen i kommunestyresalen etter hvert sammen med faren Lars Petter(V) og Ørjan Bue,  som avanserte på Sp-lista fra en 16. plass til fjerdeplass til slutt.

VINNERE: Kari Heggelund kommer i glass opg ramme på veggen i kommunestyresalen etter hvert sammen med faren Lars Petter(V) og Ørjan Bue, som avanserte på Sp-lista fra en 16. plass til fjerdeplass til slutt. Foto:

Det ble ingen endring i mandatfordelingen etter fintellingen i Åsnes. Men det ble en del interne endringer hos de forskjellige partiene. Mange nye er inne, og det blir en solid reduksjon i gjennomsnittsalderen i forsamlingen.

DEL

Kari Heggelund (Sp) blir den nye ordføreren. Det skal ikke være mulig for Sp å snuble på målstreken. Verd å merke seg er det at ordfører de to siste periodene, Ørjan Bue, avanserte fra 16. plass til fjerdeplass på Sp-lista og fortsatt blir å finne i kommunestyret.

Varaordfører Kristian Botten Pedersen (V) gjorde også et sterkt personlig valg og får med seg samboer Luisa Arango inn i kommunestyret som Venstres to representanter.

Far og datter Per Roar og Ida Marie Bredvold tar plass for Frp. Ida Marie knep det andre mandatet partiet fikk fra John Holen med en differanse på et par personstemmer.

De enkelte partier i Åsnes varsler at de skal ha interne møter i løpet av denne uka, og at det like over helga vil være klart hvem som kommer til å samarbeide og sikre seg de viktigste posisjonen.

En gjetning blir da at Sp får ordføreren, Venstre beholder varaordførervervet og Pp og Høyre også blir med og sikrer fortsatt makt til samme gruppering som i inneværende periode. Det vil i så fall bety 13–10 i fordel den konstellasjonen. Det er det sannsynlige, men uventede ting har skjedd før.

Her er de 23 kommunestyrerepresentantene i Åsnes:

Sp:

Kari Heggelund

Jon Arne Borg Engø

Ingrid Folkvord Mehl

Ørjan Bue

Einar Ottesen Toverud

Ellinor Bjerke

Simon Andersson Støa

Roger Bekkemoen

Anders Bjerke

Pp:

Rune Sørlie

Venstre: Kristian Botten Pedersen

Luisa Arango

Høyre:

Tonke J. Lillemo

Ap:

Frank Bjørneseth

Lise Tyskeberg

John Øystein Oppi

Annika Jönsson Haarr

Gunvald Bysveen

Thor Einar Sparby

Per Erik Engen

Morten Schei

Frp:

Per Roar Bredvold

Ida Marie Bredvold

Artikkeltags