Denne gjengen har skapt mye glede: – Det tenker vi fortsette med

NYE SPRELL: – Vi lover en liflig og fengende aften uten slips og med sangerlua litt på snei, sier Tore Bonsak, til venstre, og Frank Diesen.

NYE SPRELL: – Vi lover en liflig og fengende aften uten slips og med sangerlua litt på snei, sier Tore Bonsak, til venstre, og Frank Diesen. Foto:

De har turnert mye i sommer, holdt annonserte konserter innendørs i blant annet Nidarosdomen og St. Olav domkirke i Trondheim. Og de har dratt i gang spontanopptredener utendørs og høstet mye applaus for det, blant annet på Dombås på veg hjem fra konsertene i Trondheim.

DEL

For Vaaler sangforening er en sprek og sangglad 120-åring. Korsang, allsang, solosang, opplesing og mye mer står på programmet når de holder sin andre jubileumskonsert i Solør fredag om en uke. Da loves det en liflig og fengende aften uten slips og med sangerlua litt på snei i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa.

Der skal det 18 mann sterke koret under ledelse av Arne Moseng og Kristin Jenssveen og Trond Våge ved klaveret underholde så det blir husket.

Kom fra og sier (konferansier) er Rolf Arne Lie Holter. Det garanterer også for moro i pausene mellom numrene sangforeningen skal framføre.

CD som selger

120-åringen har også gitt ut en ny CD i jubileumsåret. Den består av viser av alle slag.

– Den har solgt veldig bra, ikke minst lokalt. En del av sangene på den skal vi framføre under konserten på Flisa, forteller Tore Bonsak og Frank Diesen.

Også under Vålerdagene i slutten av august var Vaaler sangforening på plass og solgte mange eksempler av sin nye CD. De fikk nok en bekreftelse på at det foreningen nå har holdt på med i 120 år, virkelig blir satt pris på.

Under konserten på Flisa skal en av korets medlemmer, Tore Hestbråten, framføre noen av sine finurlige tekster, blant annet i samspill med Ingvar Nilstorp på munnspill. Nilstorp skal også ha en egen avdeling med munnspill.

Gjesteartist denne kvelden er Åsneskoret.

– Vi håper på en fullsatt sal i rådhuset denne kvelden. Vi hadde fullt hus under den første jubileumskonserten i Våler kirke, sier Diesen og Bonsak.

En munter gjeng

Vaaler sangforening har 18 medlemmer med veldig godt humør. Det får publikum erfare der de opptrer, enten det er i lokalmiljøet eller ute på turné.

– Ja, det skal ikke mye til før noen slipper seg løs og andre følger på. Som da vi var på veg hjem etter konsertene i Trondheim. Vi stoppet et par steder og tok noen muntre strofer, blant annet på Dombås. Det strømmet raskt til mye folk som gjerne ville høre mer. Men vi måtte fort videre, så det ble bare en smakebit for dem. Kanskje kan vi ta en tur dit igjen en gang. For det er et knutepunkt der folk strømmer til fra alle retninger. Men nå skal vi først til Flisa neste fredag for en konsert der. Det skal ikke bli kjedelig den heller, hverken for oss eller publikum, lover Tore Bonsak og Frank Diesen.

Artikkeltags