Kristiansen, som nå har bodd i Trysil i fem år, har fått et sterkt forhold til Aref og har nesten daglig kontakt med han.

– Det er et stort arrangement å jobbe med helt alene, og jeg håper at mange vil møte opp, sier Kristiansen til Østlendingen.

22. april år ble Aref Hosseini tvangsutsendt til Afghanistan etter at han i 2013 fikk endelig avslag på sin asylsøknad i Norge. Det har vært mye engasjement rundt denne saken i Elverum, der det er opprettet en støttegruppe for ham.

Sliter med helsen

Nå bor han i Kabul og opplever kamphandlinger rett utenfor sitt vindu. Han sliter også med helsen, og støttegruppen prøver gjennom advokat Jostein Løken og få han sendt tilbake til Norge igjen.

Derfor vil Kristiansen ha en støttekonsert 22. oktober.

– Jeg gjør dette for å få oppmerksomhet rundt Aref sin sak. Jeg håper at han skal komme tilbake, og mener at Norge gjorde en feil ved å sende han ut. Han har søstrene sine i Elverum, og har verken venner eller familie i Kabul. Det er utrygt der, og han kan da ikke bo på et hotell resten av livet, spør en oppgitt Kristiansen.

Håper at mange vil hjelpe

Kristiansen har fått ordnet Festsalen i Rådhuset via Erik Hanstad og kommunen. Hun har også fått ordnet sponsorer som vil hjelpe til med konserten, og nå håper hun at flest mulig artister kan bli med å støtte opp under Arefs sak.

– Jeg har lovt han at han skal få et trygt hjem å bo i når han kommer tilbake, sier hun og presiserer at ordet når er fordi hun fortsatt har troen at det vil skje.

Hun har fått trykket opp T-skjorter til konserten, og laget en egen Facebook-side der folk som er interessert kan gå inn å se mer.

– Vi har foreløpig bare én artist, men jeg håper at flere vil bli med. Vi har også fått med søstrene til Aref, som skal lage afghansk gryterett som de vil selge.

Enstemmig JA!

Ordfører Erik Hanstad bekrefter overfor Østlendingen at de har fått en søknad om støtte til leie av Festsalen.

– Det ble enstemmig vedtatt i formannskapet at vi ville støtte det. Så da tok vi penger fra vår reservepost for å legge ut for leien, sier ordføreren.

– Dette er en sak som berører oss alle. Det er mange følelser i spill når det gjelder en av våre egne innbyggere, fortsetter Hanstad.

Nettopp derfor ønsker Elverum kommune å støtte opp under Anitas initiativ med en støttekonsert.