Støttegruppa sender to representanter til Kabul

OPPRØRT: Ole Kristian Bonden i støttegruppa er opprørt over måten Aref Hosseini behandles på.

OPPRØRT: Ole Kristian Bonden i støttegruppa er opprørt over måten Aref Hosseini behandles på. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Støttegruppas talsmann, Ole Kristian Bonden, opplyser at to representanter for støttegruppa skal reise til Kabul for å bistå Aref.

DEL

Onsdag smalt det igjen i Kabul. På hotellet hvor Aref bor, ble vinduene blåst inn. Minst 80 ble drept av en bilbombe, over 350 skadet i angrepet i området ved den tyske ambassaden. Arefs hotell, det UDI bruker til deporterte afghanere, ligger i samme område.

– Denne virkelighetene lever Aref i. Den er alvorlig og uholdbar. At bomber smeller og mennesker blir drept og skadd er en reell trussel som gjør situasjonen hans utrygg. Trusselen gjelder alle, men det gjør det ikke bedre for ham. Han har vært redd lenge, sier Ole Kristian Bonden, talsmann for Støttegruppa for Aref.

– Aref er desperat og redd. Han føler seg fanget på hotellet og tør ikke gå på gata. Vi følger med og er urolige for ham. Sjølsagt er vi letta over at han er uskadd, men vi er bekymret, sier Bonden.

Støttegruppa har til nå samlet inn 25.000 kroner til kost og losji til Aref. Nå skal de også betale reise for to representanter som drar til Kabul med det første. Det er Mona Bentzen og en til fra Refugees Welcome Afghan Lives Matter, som er en undergruppe av Refugees Welcome Norway.

– De skal se på alternativer for å få med seg Aref hjem. De skal også se på andre steder å bo enn på hotellet. Utifra de siste hendelsene er det ikke trygt på hotellet. De vurderingene som skal gjøres er vanskelig å gjøre fra Elverum, sier Bonden.

Innsamlingsaksjonen pågår. Både medisinsk hjelp og en mer sikker bosituasjon skal Støttegruppa hjelpe til med.

Artikkeltags