– Jeg har grått mange tårer på grunn av denne saken. Derfor har jeg satt i gang denne konserten, sa Anita Kristiansen da hun ønsket velkommen til støttekonserten søndag kveld.

74 personer løste billett til konserten i rådhusets festsal, og viste samtidig sin støtte til Aref Hosseini. 22-åringen ble tvangsutsendt fra Elverum og Norge tidligere i år, og bor nå i Kabul i Afghanistan.

Anita sto selv på scenen under støttekonserten. Det gjorde også countryartist og trubadur Kai Martinsen og dansere fra Elverum kulturskole. I tillegg ble det diktlesning, mens Arefs søsken solgte mat i pausen.

– Jeg hadde selvfølgelig håpet at det ville komme flere. Men jeg er kjempetakknemlig for alle som har stilt opp, oppsummerer Anita, og tenker da på både publikum, artister og sponsorer.

– Konserten sørger først og fremst for oppmerksomhet til saken. Og inntektene går til Aref, for at han skal få en trygg framtid. Vi håper selvfølgelig at han snart skal få komme tilbake til Norge. Jeg mener det var helt feil å sende ham ut av landet, sier Anita, som har jevnlig kontakt med Aref i Afghanistan.

– Hva synes Aref selv om at du har drattet i gang en støttekonsert?

– Han synes det er kjempefantastisk. Han har vært veldig spent på hvor mange som ville komme, svarer Anita Kristiansen i det en opprørt kvinne i publikum bryter inn i samtalen:

– Hvor er ungdommen? Jeg trodde det skulle være fullt av ungdom her i dag, men så er det nesten bare gamle damer som meg!