Mannen som er siktet for drapene samtykker til varetektsfengsling. Han blir varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud og isolasjon.

Politiadvokat Julie Dalsveen sier til NRK at politiet foreløpig ikke kjenner til om det er en relasjon mellom mannen og de to ofrene. Hun vil ikke svare på om det dreier seg om tilfeldige ofre.

– Det er for tidlig i etterforskningen til å si noe sikkert om det, vi jobber med å avklare forholdene rundt hendelsen og ber om forståelse for at vi må komme tilbake til den type spørsmål, sier Dalsveen til NTB.

– Når det gjelder motiv så er det selvsagt noe vi jobber med, men det er ikke noe klart motiv i denne saken som vi jobber ut fra nå, sier Dalsveen.

Mannen er foreløpig ikke blitt avhørt og ivaretas av helsevesenet.

– Vi jobber med å prøve å få til avhør så raskt som mulig, men det må vi få avklart nærmere sammen med helsevesenet når det er mulig å få til et avhør, sier Dalsveen.

Ringte selv politiet

Mannen ringte selv inn og varslet om at noen var blitt knivstukket og ble så pågrepet like ved åstedet. Der ble det funnet to døde personer.

Politiet vil foreløpig ikke gi mange opplysninger om drapssaken eller opplyse om kjønn og alder på de to som ble drept

Mannens forsvarer, advokat Anders Bjørnsen, sier til NTB at hans klient samtykker til varetektsfengsling.

– Jeg møtte klienten i går kveld, det var en kar som ikke hadde det så veldig bra. Vi har ikke diskutert skyldspørsmålet eller noe sånt, sier Bjørnsen.

Bykirka åpnet dørene

Bykirka på Otta har åpnet sine dører for alle dem som måtte ha behov for noen å snakke med etter dobbeltdrapet mandag. Det er også der det blir avholdt en egen gudstjeneste klokka 19 tirsdag, opplyser ordfører i Sel, Pål Ellingsbø.

– Min oppfatning er at det er en slags følelse av avmakt og tomhet i dag over at slike ting kan skje i kommunen. Det skaper jo uro i et lite lokalsamfunn, så vi må jobbe med å gjenopprette den roen og tilliten i samfunnet som vi har. Nå må vi stå sammen og komme oss gjennom dette, sier Ellingsbø til NTB.

– Kommunens kriseteam er fortsatt operativt og driver med bistand til politiets arbeid og ivaretakelse av berørte personer i hendelsen. Kommunen stiller ressurser tilgjengelig der politiet ser behov for det, og gir støtte til egne innbyggere som har behov for det, sier ordføreren.

Siktede og vitne varslet politiet

I tillegg til den siktede mannen, ringte også et vitne inn til politiet og fortalte at noen hadde blitt knivstukket. Politiet ønsker ikke å svare på spørsmål om hvem denne personen var, eller om det var flere personer i boligen da drapene skjedde.

Dalsveen vil heller ikke svare på om politiet har kontroll på et mulig drapsvåpen. Politiet ønsker å få avklart om flere var involvert.

– Per nå er det ikke flere siktede enn den som ble pågrepet i går kveld, sier Dalsveen.

Politiet jobbet tirsdag på åstedet sammen med krimteknikere fra Kripos. Det er i tillegg blitt gjennomført flere avhør.

Ble pågrepet ved åstedet

Politiet opplyser at operasjonssentralen på Hamar mottok to meldinger om knivstikking i 18.10-tida. Politiet ankom åstedet klokka 18.24 og pågrep den siktede mannen i nærheten av åstedet.

– Ut fra opplysninger på stedet ble det funnet to døde personer i en leilighet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet gjorde også søk etter andre personer som kunne være skadd, uten at det ble gjort noen funn.

Det vil bli oppnevnt en bistandsadvokat for de pårørende og politiet har også oppnevnt en pårørendekontakt.