Vipps blir foretrukket betalingsløsning når over 100 banker går sammen om Vipps og kutter ut appen mCash.

Det er klart etter at blant annet Sparebank1-alliansen går for DNBs betalingsløsning, Vipps. Det etableres et frittstående selskap for Vipps, der DNB blir største eier, med 52 prosent av aksjene. Sparbank 1-alliansen skal eie 25 prosent.

- Vi mener dette er det klart beste alternativet for norske bankkunder og også for Sparebanken Hedmarks kunder, sier administrerende direktør i Sparebanken Hedmark, Richard Heiberg.

Sparebank1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker har inngått en intensjonsavtale om å videreutvikle Vipps.

Dermed blir det den foretrukne betalingsløsningen for 106 banker.

- Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Vi har hele tiden håpet på at finansmarkedet ville samle seg om felles teknologi og nå skjer det, sier Heiberg.

Også hos DNB er man glade for det nye samarbeidet:

– Vipps har blitt eneren på vennebetaling, og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører, sier DNB-konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding.

Appen mCash skal inntil videre opprettholdes fram til en ny Vipps er oppe.